Od ponad roku usiłuję opanować LibreOffice, który mam zainstalowany w laptopie ACER, w drugim laptopie LENOVO mam Microsoft Office z 2010r. I jak wszystkim wiadomo, jak „molestuje” Microsoft posiadaczy tego programu. Miałem dylemat, płakać i płacić, czy po męsku wziąć się do opanowania LibreOffice. Tak też postąpiłem.Do jakiegoś momentu wszystko było OK do czasu. W ramach koleżeńskiej pomocy (i oczywiście praktycznego opanowanie LibreOffice) miałem do czynienia z tabelami w arkuszu kalkulacyjnym. Były sytuacje, gdy trzeba było z mrowia liczb wybrać określone liczby i … zaczęło się. Dla przykładu pokazuję poniżej, bardzo prostą tabelkę w celu zobrazowania tylko istoty problemu. Dla przykładu po kliknięciu Ctrl+F, w dolnej części otwiera się okienko oznaczone czerwonym,wewnątrz którego, wpisuję np. liczbę 7, a w tabelce podświetlają się wszystkie liczby zawierające liczbę 7, a mianowicie: 127, 374, 7, 287 itd., itp. Szanowni z LO, co z tym zrobić, POMÓŻCIE!!!
8 127 374 433 144 6
22 83 233 422 944 771
1 420 343 544 8 119
12 287 643 122 7 124
9 324 722 4 2
Pozdrawiam
[SOLVED] Szukanie wartości w tabelach kalkulacyjnych
[SOLVED] Szukanie wartości w tabelach kalkulacyjnych
Ostatnio zmieniony sob gru 03, 2022 12:21 pm przez Rafkus, łącznie zmieniany 2 razy.
LibreOffice7.4 windows10
Re: Szukanie wartości w tabelach kalkulacyjnych
CTRL+F jest dodatkowym, szybkim sposobem wyszukiwania. Podstawowe polecenie to CTRL+H ("Edycja -> Znajdź i zamień...").
Wykorzystując tylko możliwość Znajdź, zaznacz w opcjach, pod polem, w którym wpisujesz to, czego szukasz opcję "Całe komórki".
Wykorzystując tylko możliwość Znajdź, zaznacz w opcjach, pod polem, w którym wpisujesz to, czego szukasz opcję "Całe komórki".
AOO 4.1.15, LO 24.8.2 (x64) na Windows 10 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.