Arkusz kalkulacyjny problem

Użytkowanie arkusza kalkulacyjnego
vacariu

Arkusz kalkulacyjny problem

Post autor: vacariu »

Witam Serdecznie

Posiadam arkusz kalkulacyjny do obliczania hamulca. Jest w nim pasek przypomniający pasek od "fitracji" - mogę za jego pomocą wybrać jedną wielkość zawartą w tabeli (tabela posiada 50 pozycji, do kazdej z pozycji przypisane sa inne wartosci - chce miec mozliwosc wybrania tych pozycji z listy "zamknietej" w pasku wyboru..
Jak zrobic cos takiego?
Prosze o pomoc.
Dziekuje. Pozdrawiam
Openoffice 3,1
Awatar użytkownika
quest-88
Kontakt:

Re: Arkusz kalkulacyjny problem

Post autor: quest-88 »

Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
vacariu

Post autor: vacariu »

Dziękuję bardzo ale nie oto mi chodziło.. Dla mnie jest to zwykłe filtrowanie a mnie chodzi bardziej o - podam tutaj przykład.

Posiadam 3 tabele: Gwinty metryczne , Gwinty trapezowe, Gwinty trapezowe niesymetryczne a w każdej z tabeli po kilka rodzajów gwintów: np. Gwinty metryczne - M2, M3, M4, M5 itp, schematycznie w kolejnych tabelach.

Chce zrobić aby wybierając z listy np. gwinty trapezowe pokazywaly mi sie tylko gwinty tego rodzaju, jaka gwinty metryczne to gwinty tego rodzaju, a później odpowiednio do każdego z rodzaju gwintu ich dane specyfikacyjne.

Jeszcze dla informacji w arkuszu który posiadam, ta strzałka która widnieje przy rozwijaniu listy z linku który zamieściłeś jest na stałe, tak jakby była nałożona na arkusz a nie była jego częścią w komórce... Czy tutaj przypadkiem nie wchodzi sprawa z makrem lub VisualB?

Niestety nie mam jak wkleić fotki, ewentalnie mogę wyslać na e-maila.
Pozdrawiam
Openoffice 3,1
Arghil
Kontakt:

Post autor: Arghil »

[...]
Niestety nie mam jak wkleić fotki, ewentalnie mogę wyslać na e-maila.
Wydaje mi się, że to forum ma możliwość dodawania załączników. Poniżej pola, w którym wpisujesz tekst masz dwie zakładki Opcje i Dodaj załącznik, więc powinno się udać dodać plik z obrazkiem.
LibreOffice || Microsoft Office
Jan_J

Post autor: Jan_J »

Pliki png, pdf, zip, OpenDocument da się dołączać do postu.
JJ
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Arghil
Kontakt:

Post autor: Arghil »

[...]
Coś takiego jak to rozwiązanie dla Excela?
LibreOffice || Microsoft Office
ODPOWIEDZ