Witam mam taki problem
Gdy zrobię formułowanie warunkowe dla komórki E4 w którym dam inny kolor w zależności czy będzie dodatni lub ujemny wynik w np D4
Np 0>$Arkusz1.$D$4
I moje pytanie jest następujące: Cy da się kopiować z E4 do E7 Gdzie w formatowaniu warunkowym tez zmieni mi się pole z d4 na D7.
Np z " 0>$Arkusz1.$D$4 " zmieni na " 0>$Arkusz1.$D$7 "
Gdy kopiuje wartości w w formule nie zmieniają i z 0>$Arkusz1.$D$4 dalej jest 0>$Arkusz1.$D$4
Jeżeli z błedami lub niezrozumiale napisałem to sorki
kopiowanie Formatów warunkowych
Re: kopiowanie Formatów warunkowych
Da się, gdy zmienisz adresowanie w formule opisującej warunek.
Usuń znaki dolara z formuły i dopiero wtedy ją kopiuj.
Usuń znaki dolara z formuły i dopiero wtedy ją kopiuj.
AOO 4.1.16 (tylko Win 10), LO 25.8 (x64) na: Win 11, 10, Linux (Mint)
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, edytuj swój pierwszy post, dopisując w temacie [SOLVED].
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, edytuj swój pierwszy post, dopisując w temacie [SOLVED].
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Robię to i nie działa.Problemem jest to że przy kopiowaniu nie przeskakuje mi odniesienie np Formuła w E4 (odwołuje do d4) chciałbym skopiować do E7 to w formule zostanie mi dalej odniesienie w D4 a nie przeskoczy mi na D7. Chciałbym żeby to przeskakiwało jak z kopiowaniem formuły
Openoffice 4.1.1 Winows 10
Jeszcze raz sprawdziłem to u siebie i ponownie potwierdzam, że wszystko działa.
Formuły powinny wyglądać odpowiednio do poniższego przykładu: Same formaty można kopiować korzystając z malarza formatów
Można także zaznaczyć najpierw obszar, w którym mają zachodzić formatowania warunkowe i wpisać wymaganą formułę podając adresy aktywnej komórki w zaznaczonym obszarze.
Formuły powinny wyglądać odpowiednio do poniższego przykładu: Same formaty można kopiować korzystając z malarza formatów
Można także zaznaczyć najpierw obszar, w którym mają zachodzić formatowania warunkowe i wpisać wymaganą formułę podając adresy aktywnej komórki w zaznaczonym obszarze.
Ważne!
Ważne!
Działa dziękuję. Zastanawiam czemu jak klikam w komórkę nie wchodzi odrazu Arkusz1.C8 tylko $Arkusz1.$C$8. Może to jakoś w ustawieniach da się ustawić ale to już bzdeta. Dzięki za rozwiązanie 
Openoffice 4.1.1 Winows 10
Niestety, zawsze wstawiany jest adres bezwzględny a na dodatek w okienku adresu nie podlega on działaniom klawisza SHIFT+F4 (a w LibreOffice F4), który normalnie przełącza adres poprzez wszystkie możliwe kombinacje.
Ważne!
Ważne!