Zawieszanie pewnego dokumentu tekstowego

Użytkowanie edytora dokumentów
namini

Zawieszanie pewnego dokumentu tekstowego

Post autor: namini »

Od dwóch dni nie mogę sobie poradzić z problemem że zawiesza mi się program OpenOffice tylko wobec uruchomienia pewnego dokumentu tekstowego (w systemie MAC OS X). Problem zauważyłem w chwili gdy w całym tekście wprowadziłem setki myślników. A dokładnie w chwili gdy w kolejnych dniach użyłem opcji ZNAJDŹ I ZAMIEŃ. W opcji tej gdy doszedłem do pewnej strony tekstowej to zawiesza się program OpenOffice i muszę go wyłączyć na siłę (bez zapisu danych). Teraz już nawet nie używając opcji ZNAJDŹ I ZAMIEŃ po jakiejś chwili przewijania tekstu zawiesza się cały program. Pilk waży około 30 MB. Pracuje w OpenOffice org 3.4.1. Ale ten sam problem występuje również w OpenOffice org 4.1.1. i LibreOffice. Próbowałem też na innym komputerze ale również po chwili gdy dojedzie do pewnej części tekstu to zawiesza się program. Bardzo proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony pt cze 12, 2015 9:14 am przez namini, łącznie zmieniany 1 raz.
OpenOffice.org. 3.3.0. Apple - OS X
Awatar użytkownika
Nimil

Re: Zawieszanie pewnego dokumentu tekstowego

Post autor: Nimil »

Zobacz tutaj: https://forum.openoffice.org/en/forum/v ... =6&t=59217

w skrócie:
- zresetuj profil
- usuń linkowanie w obrębie zdjęć (jeżeli jest)
- gdy plik w oryginale powstał MS Office jako .doc, to skopiuj jego zawartość do nowego pliki i zapisz w .odt
Open Office 3.4.1 z Windows 8.1
namini

Bardzo dziękuję za pomoc jednak nadal jestem bezradny. Dokument zawiesza się już czasem tylko przy przewijaniu treści.
Nimil pisze: - usuń linkowanie w obrębie zdjęć (jeżeli jest)
W całym tekście nie posiadam żadnego linku do jakiejś strony internetowej.
Nimil pisze: - gdy plik w oryginale powstał MS Office jako .doc, to skopiuj jego zawartość do nowego pliki i zapisz w .odt
W oryginale zarówno powstał jak i zawsze pracowałem w tej samej wersji programu OpenOffice org 3.4.1.
Nimil pisze: - zresetuj profil
Niestety nie wiem co to oznacza bo jestem zielony w temacie.
Nimil pisze: Zobacz tutaj: https://forum.openoffice.org/en/forum/v ... =6&t=59217
Zobaczyłem ale nie znam języka angielskiego.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc i nadal bardzo proszę przejrzeć mój problem.
Ostatnio zmieniony pt cze 12, 2015 9:15 am przez namini, łącznie zmieniany 1 raz.
Jan_J

Post autor: Jan_J »

namini pisze:
Nimil pisze: - zresetuj profil
Niestety nie wiem co to oznacza bo jestem zielony w temacie.
Usuń katalog c:\users\twoja_nazwa\appdata\roaming\openoffice (albo podobnej), albo przynajmniej zmień mu nazwę.

Masz specyficzny problem, jeżeli nie umiemy go odtworzyć, możemy niestety tylko zgadywać. Nie jest to zbyt skuteczna metoda.
JJ
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
namini

Problem udało mi się rozwiązać dzięki zlikwidowaniu pewnego znaku w tekście. Dokładnie chodziło opcje LINIA którą umieściłem w obramowaniu w opcji KSZTAŁTY.
Dziękuję Jan_J za pomoc.
ODPOWIEDZ