OO Writer 4.1.1 się wyłącza
OO Writer 4.1.1 się wyłącza
Zaktualizowałem właśnie na laptopie OO do 4.1.1 i zauważyłem pewien istotny problem. Po kilkunastu minutach użytkowania Writer się po prostu wyłącza bez żadnego komunikatu. System jest czysty (Linux Mint 17). Spotkał się ktoś z czymś takim?
Open Office 3.4.1 z Windows 8.1
Re: OO Writer 4.1.1 się wyłącza
Jeżeli dzieje się to na Linuksie, zamiast uruchamiać Writera obiektowo (poprzez ikonę dokumentu) albo przez aktywator z menu, uruchom go z tekstowego terminala. Najpierw uruchom np. z menu dowolny program emulujący końcówkę tekstową (np. xterm, gnome-terminal, Terminal, xfce-terminal, konsole, zależnie od konfiguracji Twojego środowiska), a w nim wydaj polecenie soffice. Jeżeli nie wyjdzie, napisz tam pełną ścieżkę dostępu do pliku soffice z kodem programu (typowo /opt/openoffice4/program/soffice).
Różnica jest taka, że w chwili wykrzaczenia program zazwyczaj pozostawia pewien tekst w tzw. diagnostycznym strumieniu wyjściowym. Przy uruchomieniu z GUI dane te są tracone; przy uruchomieniu z terminala komunikat da się odczytać w jego oknie.
Różnica jest taka, że w chwili wykrzaczenia program zazwyczaj pozostawia pewien tekst w tzw. diagnostycznym strumieniu wyjściowym. Przy uruchomieniu z GUI dane te są tracone; przy uruchomieniu z terminala komunikat da się odczytać w jego oknie.
JJ
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Re: OO Writer 4.1.1 się wyłącza
Dzięki za wskazówki - przydały się. Problem już rozwiązałem.
Open Office 3.4.1 z Windows 8.1