OO: "Nie znaleziono drukarki domyślnej"
OO: "Nie znaleziono drukarki domyślnej"
Witam,
Po zainstalowaniu Windows 7 home, zainstalowaniu drukarki i zainstalowaniu OpenOffice 4.1.0 przy próbie drukowania z jakiejkolwiek aplikacji OO pojawia się komunikat: "Nie znaleziono drukarki domyślnej. Wybierz drukarkę i spróbuj jeszcze raz". Przy czym po kliknięciu OK i otwarciu okna "Ustawienia drukarki" nie widać żadnych drukarek.
W systemie drukarka domyślna oczywiście jest i działa.
POMOCY! Próbowałem 100 razy odinstalowywać drukarkę i instalować ją ponownie, resetowałem profil użytkownika OO, wyłączałem program antywirusowy. Nic nie pomaga!!!
Co ciekawe na starym laptopie przy dokładnie tych samych zainstalowaych programach (OO, Win7 i progr. anytwirusowym) wszystko działa bez zarzutu.
Pozdrawiam,
Sabazios
Po zainstalowaniu Windows 7 home, zainstalowaniu drukarki i zainstalowaniu OpenOffice 4.1.0 przy próbie drukowania z jakiejkolwiek aplikacji OO pojawia się komunikat: "Nie znaleziono drukarki domyślnej. Wybierz drukarkę i spróbuj jeszcze raz". Przy czym po kliknięciu OK i otwarciu okna "Ustawienia drukarki" nie widać żadnych drukarek.
W systemie drukarka domyślna oczywiście jest i działa.
POMOCY! Próbowałem 100 razy odinstalowywać drukarkę i instalować ją ponownie, resetowałem profil użytkownika OO, wyłączałem program antywirusowy. Nic nie pomaga!!!
Co ciekawe na starym laptopie przy dokładnie tych samych zainstalowaych programach (OO, Win7 i progr. anytwirusowym) wszystko działa bez zarzutu.
Pozdrawiam,
Sabazios
OpenOffice 4.1.0
Windows 7 Home 64 bit
Windows 7 Home 64 bit
Re: OO: "Nie znaleziono drukarki domyślnej"
Co daje OpenOffice - zarządzanie drukarką, czyli spadmin.exe?
JJ
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.2|7.6) ∙ Python (3.12|3.11|3.10) ∙ Unicode 15 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Nie znalazłem spadmin.exe w katalagu OpenOffice. Czy to znaczy że mam go ściągnąć i zainstalować?Jan_J pisze:Do daje OpenOffice - zarządzanie drukarką, czyli spadmin.exe?
Istnieje jedna wersja czy wiele? Jesli wiele, to którą wybrac?
OpenOffice 4.1.0
Windows 7 Home 64 bit
Windows 7 Home 64 bit
Sorry, spadmin jest w OpenOffice tylko na linuksach...
Masz problem w drukarkami w ogóle czy w konkretnym modelem? spróbuj zainstalować tzw. wirtualną drukarkę, np. PDFCreator. Czy możesz jej użyć?
Masz problem w drukarkami w ogóle czy w konkretnym modelem? spróbuj zainstalować tzw. wirtualną drukarkę, np. PDFCreator. Czy możesz jej użyć?
JJ
Open office w ogóle nie widzi drukarek.
OpenOffice 4.1.0
Windows 7 Home 64 bit
Windows 7 Home 64 bit
Trudno gdybać. Czy https://www.google.pl/search?q=openoffi ... no+printer
albo https://duckduckgo.com/?q=openoffice+windows+no+printer odsyłają do rozwiązań podobnego problemu?
albo https://duckduckgo.com/?q=openoffice+windows+no+printer odsyłają do rozwiązań podobnego problemu?
JJ
Oczywiście szukałem tam i znalazłem porady o resetowaniu profilu, przeinstalowaniu drukarki i OpenOffica...
OpenOffice 4.1.0
Windows 7 Home 64 bit
Windows 7 Home 64 bit
Witam,
czy komuś udało się już ten problem rozwiązać.
Zmiana wersji OO, ani reinstalacja drukarki nie pomagają
czy komuś udało się już ten problem rozwiązać.
Zmiana wersji OO, ani reinstalacja drukarki nie pomagają
OpenOffice 4.3, Windows 7 64bit Home Edition
Można spróbować zamknąć usługę Bufora Wydruku, po czym przejść do Windows\system32\spool\PRINTERS, wykasować znajdujące się tam pliki i uruchomić ponownie usługę Bufora Wydruku.
OpenOffice 4.1.1 na Windows 7