Mam taką sugestię aby wycofać pole tekstowe odnośnie wersji pakietu oraz systemu z jakiego korzysta user. Możliwe są tylko 4ry wpisy wyświetlane schematami na czerwono w przypadku błędu usera.
Ja - wieloletni user Debiana, nie mogę wpisać swojego rzeczywistego OSa do pola gdyż wyskakuje fault. Jest to niedorzeczne ciut.
===============
Usunięcie LO z UJI:
apt-get purge libre-oficce oddaje błąd iż apt-get nie może odnaleźć pakietu LO/SO.
[FORUM] Kilka luźnych dywagacji
[FORUM] Kilka luźnych dywagacji
OpenOffice 2.4 pod Ubuntu 9.04
Re: [FORUM] Kilka luźnych dywagacji
@ podpis użytkownika
jest to zaszłość, kontrolowana przez administrację serwisu na poziomie internacjonalnym.
@ libre-oficce
jeżeli cytujesz komendę dosłownie (bo niby jak), to rzeczywiście nie ma takiego pakietu ani grupy pakietów.
jest to zaszłość, kontrolowana przez administrację serwisu na poziomie internacjonalnym.
@ libre-oficce
jeżeli cytujesz komendę dosłownie (bo niby jak), to rzeczywiście nie ma takiego pakietu ani grupy pakietów.
JJ
LO (24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Jan chciał przez to powiedzieć, że administratorzy polskojęzycznego forum nie mają na to wpływu. Tak sobie wymyślili włodarze forum OpenOffice.org dawno temu i tak my mamy teraz.Jan_J pisze:jest to zaszłość, kontrolowana przez administrację serwisu na poziomie internacojnalnym.
Nie istnieje pakiet libre-oficce, ale istnieje pakiet libreoffice — bez kreski (tzw. myślnika, fachowo dywizu), przez jedno „c” ale przez dwa „f”.loofice pisze:Usunięcie LO z UJI:
apt-get purge libre-oficce oddaje błąd iż apt-get nie może odnaleźć pakietu LO/SO.
Przy czym libreoffice jest pakietem wirtualnym, którego wcale nie musisz mieć zainstalowanego. Jeżeli chcesz usunąć wszelkie pozostałości po LO z systemu, to najłatwiej aptitude:
Kod: Zaznacz cały
aptitude purge '~nlibreoffice.*'
Mój blog o używaniu LibreOffice
LibreOffice 4.2.6, Debian testing amd64
LibreOffice 4.2.6, Debian testing amd64
Ot, i doczekałem się interpretatorów. Dzięki, Minio. Swoją drogą, mogłem zmniejszyć współczynnik mętności.Minio pisze:Jan chciał przez to powiedzieć[...]
JJ