Hej!
Przesiadłem się z ms office na oo i dotychczas jedyne problemy jakie zauważyłem mam w Impressie.
Jak mógłbym zarządzać zaawansowanymi animacjami? Nie mogę znaleźć przycisku, który pokazuje linię czasu, taką jak w PowerPoincie. Domyślam się, że pewnie gdzieś jest, skoro tak chwalą oo, ale ja nie mogę jej znaleźć.
Nie wiem też jak precyzyjnie ustawić czas odtwarzania animacji danego obiektu. DOstępne są jedynie opcje "szybko", "wolno", "średnio".... gdzie mogę ustawić coś własnego, jak np. 5 sekund?
Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź.
Impress - zaawansowana animacja
Impress - zaawansowana animacja
Openoffice 3.3.0/Windows Xp
Re: Impress - zaawansowana animacja
Na górze MENU jest POKAZ SLAJDÓW.
Jak na to klikniesz otworzy się lista i na niej klikasz "Przejście slajdu...". Po prawej stronie otworzy się okno.
W prawym dolnym rogu jest "Pokaż następny slajd".
Tam wszystko ustawiasz. Możesz określić czas przewijania slajdu dla każdego oddzielnie lub dla wszystkich w tym samym czasie, rodzaj i sposób przewijania itd.
Myślę, że o to Ci chodziło ?
Jak na to klikniesz otworzy się lista i na niej klikasz "Przejście slajdu...". Po prawej stronie otworzy się okno.
W prawym dolnym rogu jest "Pokaż następny slajd".
Tam wszystko ustawiasz. Możesz określić czas przewijania slajdu dla każdego oddzielnie lub dla wszystkich w tym samym czasie, rodzaj i sposób przewijania itd.
Myślę, że o to Ci chodziło ?
LibreOffice 5.0.2 /Vista Bussines