Open Office problem z kierunkiem tekstu i numeracją
Open Office problem z kierunkiem tekstu i numeracją
Mam prośbę posiadam ten program, jak obrócić tekst, aby był tak jak w wordzie, chodzi mi o funkcję ,,kierunek tekstu'' jest taka w tym programie? , chodzi mi konkretnie o obrócenie słów w tabelce, aby były pionowo. Druga prośba, chciałbym dowiedzieć się jak numerować strony z wyjątkiem, tych stron których nie chcę aby program numerował, w tekście, pozdrawiam.
Open Office 3 na Windows Vista
Re: Open Office problem z kierunkiem tekstu i numeracją
1. Zaznaczasz tekst. Prawy przycisk myszy > Znak > Pozycja > Obrót/skalowanie
2. Nie wiem jak w OO, ale chyba w LO załatwia się to w Format > Strona tytułowa
2. Nie wiem jak w OO, ale chyba w LO załatwia się to w Format > Strona tytułowa
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
a co to jest LO? pozdrawiam i dzięki 
Ok udało się, ale teraz mam od 3 strony i numeracja zaczyna się od 3, pominąłem 2 strony których nie chciałem i tam nie ma żadnej numeracji, a chcę żeby od 3 strony była numeracja oznaczona 1, i żebym rozdziałów nie numerował, pozdrawiam.
LO to LibreOffice, nowsza wersja OpenOffice. Wchodzisz w Format > Strona tytułowa > Liczba stron tytułowych: 3
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice
Ok dziękuje, a co jest lepsze LO czy OF
LO wywodzi się z OO
Pozdrawiam
Roman
Daj znać [SOLVED], kiedy Twój problem zostanie rozwiązany
LO 7.2.x/AOO 4.1.x. używane na Ubuntu 20.04LTS i M$ Windows 10
Roman
Daj znać [SOLVED], kiedy Twój problem zostanie rozwiązany
LO 7.2.x/AOO 4.1.x. używane na Ubuntu 20.04LTS i M$ Windows 10