Lista rozwijana/ menu kontekstowe
Lista rozwijana/ menu kontekstowe
Witam wszystkich użytkowników. Moim zadaniem jest zrobić coś na wzór listy rozwijanej/ menu kontekstowego w Impress (na bazie drzewka). Niestety problem polega na tym, że nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Spędziłem sporo czasu na klikaniu w internecie w poszukiwaniu rozwiązania - niestety bez efektu. Próbowałem bawić się wbudowanymi makrami. Efekt niestety ten sam. Czy mógłby mnie ktoś naprowadzić na właściwą ścieżkę?
OpenOffice 3.3 Windows 7 64-bit
Re: Lista rozwijana/ menu kontekstowe
Daj przykład, bo nie wiadomo o co chodzi. Jakie drzewko w prezentacji?
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Lista rozwijana to jest twór na bazie drzewa. Pomijając ten fakt - chodzi mi o stworzenie listy rozwijanej w Impress. Klikam guzik i pojawiają się kolejne opcje - coś jak opcja Widok w Mozilli, której kliknięcie otwiera menu z opcją Paski narzędzi. Po najechaniu na tę opcję otwiera się kolejne podmenu. Chyba zrobię to bardzo łopatologicznie, ale zawsze coś będzie.
OpenOffice 3.3 Windows 7 64-bit
A czy to nie powinno działać analogicznie do hiperłącza? "coś w stylu"? bo na piechotę robić to menu to chyba długo zejdzie
open office 3.3 microsoft windows