Podwajanie polskich znakóów diaktrycznych

Użytkowanie edytora dokumentów
atol

Podwajanie polskich znakóów diaktrycznych

Post autor: atol »

Witam

Kłopot taki jak w tytule, przy czym jest w tym tytule teżż objaw (niezmoderowany celowo - moderatora też proszęę o niemoderowanie, bo dzięęki temu jest obraz kłłopotu) tego kłopotu, podobnie jak i w tym tekśście; znaki nie zawsze zresztą sięę podwajają , co teżż widać w tym tekśście. Czy ktoś z forumowiczów ma na to jakąą radę i zechce sięę takąą podzielić ;) .

Pozdrawiam

EDIT

Jest też zresztąą i takie coś - was (a zapisałem ws, przy czym przy zapisie słychać takie sapnięęcie, jeśli jest włączony głłos).
OpenOffice.ux.pl3 na xp
Jan_J

Re: Podwajanie polskich znakóów diaktrycznych

Post autor: Jan_J »

Tylko w OpenOffice?

Kiedyś mi się zdarzyła awaria sprzętowa, która podobnie wyglądała. Skończyło się naprawą płyty głównej.
JJ
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Awatar użytkownika
quest-88
Kontakt:

Post autor: quest-88 »

Jeśli nadal korzystasz z odmiany firmy Ux Systems, sprawdź OpenOffice.org albo LibreOffice.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
atol

Post autor: atol »

Dzięki za odpowiedzi. Winien okazał się być program uruchamiany wraz z autostartem, do przyspieszania pisania, texter. Dopiero z tym zaczynałem, w sensie takim, że jakiś czas temu zamontowałem i zapomniałem, potem dałem do autostartu i znowu czas minąl, a i tak zapomniałem, żeby to praktycznie stosować. Zamykanie lub disablowanie programu powodowało, że kłopot znikał. Program zatem w ogóle wyrzuciłem zamieniając na steep typing; tu takich kłopotów nie ma, ale trzeba się wreszcie zabrać za generowanie odpowiednich skrótów tekstowych, kóre czyniłyby tego rodzaju program użytecznym.
OpenOffice.ux.pl3 na xp
ODPOWIEDZ