Hej.
Mam tabelę, która mieści się w podziale strony, w układzie poziomym. W prawym dolnym rogu tej tabeli mam podsumowanie - m.in sumę. Jak zrobić aby to podsumowanie zawsze było na końcu obszaru wydruku. Obecnie jak wpisuję dane do którejś komórki ponad tym podsumowaniem (a te dane nie mieszczą się w obszarze komórki, tekst jest zawijany, a komórka scalana z wierszem niżej) to podsumowanie wyjeżdża o jeden wiersz niżej (poza obszar wydruku)
Mam nadzieję, że to zrozumiałe co napisałem.
Zablokowanie podsumowania tabeli w obszarze wydruku.
Zablokowanie podsumowania tabeli w obszarze wydruku.
OpenOffice 4.1.15 / Windows 11 Home
Re: Zablokowanie podsumowania tabeli w obszarze wydruku.
Przejdź do polecenia: "Format -> Strona". W zakładce "Arkusz" znajdź opcję "Tryb skalowania" i wybierz "Dopasuj zakresy wydruku..." a następnie określ wymagane parametry.
Przy okazji. Komórka, w której tekst jest zawijany, nie jest scalana. Powiększana jest tylko wysokość wiersza.
Przy okazji. Komórka, w której tekst jest zawijany, nie jest scalana. Powiększana jest tylko wysokość wiersza.
AOO 4.1.15, LO 25.8 (x64) na Windows 11 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.