czy w apache openoffice są tzw opcje zaawansowane (jak w libre), ale ja ich jakimś cudem nie widzę?
jeśli ich nie ma:
dokopałem się na forum do info, że liczbę otwieranych dok. -> "plik > poprzednie dok." można zmienić w pliku
.....App\openoffice\share\registry\main.xcd
Tak jest w istocie, zmienia się łatwo, działa. *)
Ale:
gdzie jest wiedza o tym, jakaś "specyfikacja", co jeszcze i gdzie można zmienić w konf. na przykład writera metodą takich trochę chałupniczych wpisów, skoro nie ma (jeśli nie ma) wygodnych opcji zaawansowanych?
*)
lub dodatkiem: https://extensions.openoffice.org/en/pr ... toryMaster
w apache openoffice: czy są opcje zaawansowane?
w apache openoffice: czy są opcje zaawansowane?
openoffice 4.1
Re: w apache openoffice: czy są opcje zaawansowane?
doprawdyż? nie ma/nie znacie jakichś tips & tricks sprytnych,cos w stylu powyzszego?
(a może jest jakiś prosty program pozwalający na zmianę ustawien openoffice, tzw ukrytych ustawień, w kazdym razie będących poza "narzedzie > opcje >.."?)
(a może jest jakiś prosty program pozwalający na zmianę ustawien openoffice, tzw ukrytych ustawień, w kazdym razie będących poza "narzedzie > opcje >.."?)
openoffice 4.1
Nie, Apache OpenOffice nie ma rozbudowanego „centrum zaawansowanych ustawień” jak LibreOffice (czyli tego expert config). Ale! Można sporo zdziałać ręcznie, grzebiąc w .xcd i .xcu. Dokumentacja? Strasznie rozproszona, głównie wiki AOO Configuration, ale sporo trzeba samemu odkrywać przez... eksperymenty 
Ja też dorzucam się do apelu: jak ktoś ma swoje „chałupnicze sztuczki”, niech się dzieli! Bo w AOO za dużo wiedzy siedzi w cieniach

Ja też dorzucam się do apelu: jak ktoś ma swoje „chałupnicze sztuczki”, niech się dzieli! Bo w AOO za dużo wiedzy siedzi w cieniach

office365 windows
tak wstepnie rzuciłem okiem na wiki AOO Configuration - taaaa
sieczka. Poszukiwałem dla AOO raczej czegoś w stylu "firefox i co można zrobic w about:config". Ale rozumiem, że w tej sprawie pustynia.

openoffice 4.1