123 pisze:Jeszcze mam pytanie na temat makro,by to co mi zostało było przepisane na następny dzień jako rano
Makro właśnie to robi. To co zostało przenosi na rano, to co przyjechało i to co sprzedane - kasuje. i zmienia datę na następny dzień. Jeśli ten dzień jest np wolny to można nacisnąć ponownie przycisk. Można też wpisać dowolną datę, przycisk tworzy następny dzień względem daty, która jest w komórce.
123 pisze:czy da rade przy wydrukowaniu tej kartki aby nie bylo widac "nastepny dzien"
Przycisk ma ustawiona właściwość taką by nie drukował się na papierze. Można to sprawdzić w podglądzie wydruku.
123 pisze:Jak ustawic te makro od początku do konca.
Wystarczy zbudować swój arkusz tak aby wszystkie nowe wiersze znalazły się wewnątrz szarego obszaru.
Formuły można dopasować do własnych potrzeb. np. piwa butelkowe rozliczać z butelek a nie litrów. Podawać sprzedaż w butelkach, tylko w jednej kolumnie a formułę obliczeniową dla tych wierszy zmodyfikować do postaci ZOSTAŁO= RANO+PRZYJECHAŁO-SPRZEDAŻ. Piwa beczkowe - z litrów, wykorzystując tylko dwie kolumny DUŻE i MAŁE używając - podobnie jak przy winach - pojemności, w tym przypadku jak przypuszczam 0,5 litra i 0,25 litra.
123 pisze:Na dole dam załączniki, bar i rozliczenie i tam gdzie jest rozliczenie to zeby tam gdzie jest koniec sejf i kasa aby przerzuciło sie na nowy dokument na rano
Tego nie rozumiem bo twój załącznik nie pokazuje niczego więcej poza tym co widać na ilustracji. Myślę, że można to wpasować w ogólny wygląd arkusza.
123 pisze:jak mozna skopiowac np całą kolumne zostalo abym mógł ja np wkleic w rano
123 pisze:
Nie można wprost skopiować kolumny ZOSTAŁO, gdyż zawiera ona formuły i to one zostaną skopiowane. Dlatego pojawia się błąd. Aby skopiować tylko same wartości a nie formuły zamiast wklejania trzeba użyć WKLEJ SPECJALNIE i zaznaczyc , że skopiowane mają być tylko liczby.
Jeszcze uwaga techniczna. W stopce twojego postu znajduje się informacja, że używasz OpenOffice 2.4, ilustracja arkusza pokazuje, że masz LibreOffice (wersja ?). Z punktu widzenia osoby pomagającej jest ważne aby wiedzieć na jakiej wersji ma wykonać się algorytm.