Witam wszystkich forumowiczów jako nowy użytkownik!
Mam pytanie, które pomoże mi rozwiązać problem.
mam plik załącznik o czasie pracy kierowców
mam go na dysku sieciowym.
Wchodzę z jednego komputera, i probuje wpisać w pola wprowadzania i jest tak: załącznik 1 działa ok, wprowadzam jakaś inną godzinę
Wchodzę z innego komputera i w polu wprowadzania, zamiast wprowadzania jest edycja funkcji pole wprowadzania: zał 2
zainstalowałęm od nowa Oo, podmieniłem katalog dane aplikacji z komputera na którym działa ok...
Co może być przyczyną ?
Zamiast okna wprowadzania > Edycja pola funkcji
Zamiast okna wprowadzania > Edycja pola funkcji
OpenOffice 4.1.2 na Windows xp
Re: Zamiast okna wprowadzania > Edycja pola funkcji
Tak jakby następowało odwołanie do pola, którego nie ma (choć przecież jest)... Mogą być winne zmiany w filtrze importu doc-ów (czy oba OpenOffice są w tej samej wersji?).
Katalog Dane aplikacji zawiera prywatne dane konfiguracyjne, tu bym się nie spodziewał problemu, bo wszystko, co potrzebne, powinno siedzieć w dokumencie.
A gdyby tak na działającej niby-że-poprawnie instalacji zapisać pusty wzorzec w formacie odt i odpalić go na tej drugiej, co będzie? -- upewniwszy się przedtem, że na tej niby-że-poprawnej plik odt też się otwiera tak jak chcemy.
Katalog Dane aplikacji zawiera prywatne dane konfiguracyjne, tu bym się nie spodziewał problemu, bo wszystko, co potrzebne, powinno siedzieć w dokumencie.
A gdyby tak na działającej niby-że-poprawnie instalacji zapisać pusty wzorzec w formacie odt i odpalić go na tej drugiej, co będzie? -- upewniwszy się przedtem, że na tej niby-że-poprawnej plik odt też się otwiera tak jak chcemy.
JJ
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
W wersji 4.0.1 działa ok można wpisywać tak jak na 1 obrazku...
zainstalowałem wersje 4.1.0 i już po kliknięciu 2 razy w pole jest edycja funkcji, ktoś może wie o co chodzi ?
Przywrócę do 4.0.1 to działa.
W wersji 4.2.1 też ten problem jest.
zainstalowałem wersje 4.1.0 i już po kliknięciu 2 razy w pole jest edycja funkcji, ktoś może wie o co chodzi ?
Przywrócę do 4.0.1 to działa.
W wersji 4.2.1 też ten problem jest.
OpenOffice 4.1.2 na Windows xp
Proponuje zainstalować LibreOffice. To samo co Open tylko dalej rozwijany i udoskonalany. W LO 5 otwiera się prawidłowo.
LibreOffice 5.0.2 /Vista Bussines
Winne są zmiany w filtrze importu doc-ów.
JJ