nie mogę nic wpisać w pole wprowadzania
nie mogę nic wpisać w pole wprowadzania
Witam
Otwieram formularz .doc chcąc go wypełnić i nie mogę nic wpisać.
Dlaczego? Nie jest "tylko do odczytu", pola wprowadzania otwierają się...
Otwieram formularz .doc chcąc go wypełnić i nie mogę nic wpisać.
Dlaczego? Nie jest "tylko do odczytu", pola wprowadzania otwierają się...
OpenOffice 4.0.1,win7 64
Re: nie mogę nic wpisać w pole wprowadzania
Załącz plik formularza.
LibreOffice 5.0.2 /Vista Bussines
Proszsz
- Załączniki
-
- raty.doc
- (79.5 KiB) Pobrany 316 razy
OpenOffice 4.0.1,win7 64
Formularz ten (raty.doc) właśnie ma być tylko do odczytu. To jest taka konstrukcja w Word, że po otwarciu, klika się na polach, wprowadza dane a następnie drukuje na papierze lub do pliku. Formularz zaś pozostaje nieskażonym i gotowym do następnego klienta.
BTW w Open/Libre robi się taki formularz nieco inaczej, wstawiając formant pola tekstowego i zapisując całość do PDF. Formularzem jest wówczas plik PDF, co wydaje się bardziej naturalne.
BTW w Open/Libre robi się taki formularz nieco inaczej, wstawiając formant pola tekstowego i zapisując całość do PDF. Formularzem jest wówczas plik PDF, co wydaje się bardziej naturalne.
Firma udostępnia ten formularz żeby wypełnić i wysłać im mailem w załączniku.
Poza tym kolega na swoim kompie z zainstalowanym MS Office-wypełnia go bez problemu...
Poza tym kolega na swoim kompie z zainstalowanym MS Office-wypełnia go bez problemu...
OpenOffice 4.0.1,win7 64
W LibreOffice 4.0.5 po otwarciu załącznika i kliknięciu "EDYTUJ DOKUMENT" bez problemu daje się wypełnić...
Szukaj tej opcji...
Nie mam OpenOffice tylko LibreOffice więc ciężko mi powiedzieć jak zachowuje się Open.
Szukaj tej opcji...
Nie mam OpenOffice tylko LibreOffice więc ciężko mi powiedzieć jak zachowuje się Open.
LibreOffice 5.0.2 /Vista Bussines
Tak z ciekawości: dlaczego 4.0.5?
Widzę że masz 5.0.2
Widzę że masz 5.0.2
OpenOffice 4.0.1,win7 64
Wellskobry pisze:Firma udostępnia ten formularz żeby wypełnić i wysłać im mailem w załączniku.
Zatem zrób tak:
- Otwórz swój plik
- Zapisz pod inną nazwą
- Wypełniaj wg poniższej receptury:
Dzięki za pomoc, w międzyczasie przerzuciłem się na LibreOffice. Wszystko działa bez "kombinacji"...Astur pisze:Wellskobry pisze:Firma udostępnia ten formularz żeby wypełnić i wysłać im mailem w załączniku.
Zatem zrób tak:
- Otwórz swój plik
- Zapisz pod inną nazwą
- Wypełniaj wg poniższej receptury:
OpenOffice 4.0.1,win7 64