Nawet nie wiem ile razy to czytałem i nie widziałem tego
Automatyzacja zapisu - plik tekstowy, jeden arkusz
Re: Automatyzacja zapisu - plik tekstowy, jeden arkusz
Dzięki serdeczne. Oczywiście to to!
LibreOffice 6.1.2.1 na Windows 10
Jak przy pomocy makro mogę umieścić datę w komórce.
Chodzi o to że funkcja TERAZ zmienia zawsze datę a chciałbym mieć datę zamówienia... Czyli data była umieszczana tylko po kliknięciu guzika lub np przy zapisie (plik zapisuje makro)
Chodzi o to że funkcja TERAZ zmienia zawsze datę a chciałbym mieć datę zamówienia... Czyli data była umieszczana tylko po kliknięciu guzika lub np przy zapisie (plik zapisuje makro)
Kod: Zaznacz cały
Sub Main
Dim Doc As Object
Dim Sheet As Object
Dim Cell As Object
Doc = ThisComponent
Sheet = Doc.Sheets(0)' Arkusz 1
Cell = Sheet.getCellByPosition(0, 0)'Komórka A1
Cell.Value = Date()
End Sub
LibreOffice 5.1.2.2 Ubuntu 16 LTS
Dziękuje
Świetnie zadziałało
Mam natomiast inny problem...
Mam listę z danymi pobranymi z innych plików i chciałbym dodać do tej listy automatycznie guzik który otworzy daną pozycję ... kiedyś przeglądałem forum i znalazłem tam funkcję która wywołuje taki plik w postaci adresu URL... nie mogę tego teraz znaleźć.
Świetnie zadziałało
Mam natomiast inny problem...
Mam listę z danymi pobranymi z innych plików i chciałbym dodać do tej listy automatycznie guzik który otworzy daną pozycję ... kiedyś przeglądałem forum i znalazłem tam funkcję która wywołuje taki plik w postaci adresu URL... nie mogę tego teraz znaleźć.
Sugeruję nowy wątek z odpowiednim tematem. Tu się zrobił straszny bałagan. Zamykam, przynajmniej na chwilę.
JJ
LO (25.2) ∙ Python (3.13|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (25.2) ∙ Python (3.13|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)