Proszę mi wyjaśnić dlaczego podczas wklejania tekstu ze strony internetowej do edytora tekstu Writer są wstawiane linie przez całą szerokość strony?
W edytorze tekstu Microsoft Office Word czegoś takiego nie ma jak wstawianie linii przez całą szerokość strony podczas kopiowania z internetu tekstu.
Przedstawię w załączniku jak to wygląda.
Wstawianie kresek,lini podczas kopiowania z internetu
Wstawianie kresek,lini podczas kopiowania z internetu
- Załączniki
-
- Może zabraknąć pieniędzy na wypłatę emerytur.odt
- (28.07 KiB) Pobrany 192 razy
OpenOffice 4.1.0 System operacyjny Windows7.
Re: Wstawianie kresek,lini podczas kopiowania z internetu
Nie jestem pewien czy patrzę na to samo co Ty.
Przypuszczam, że może chodzić Tobie o wstawione sekcje [Format → Sekcje...].
Nie potrafię odpowiedzieć co decyduje o tym, że treść internetowa zostanie zinterpretowana jako sekcja.
Nie potrafię odpowiedzieć co decyduje o tym, że treść internetowa zostanie zinterpretowana jako sekcja.
LibreOffice 5.1.6 (64bit)
Kubuntu 16.04 (64bit)
Wszelkie uwagi lub chęć udziału przy polonizacji LibreOffice proszę kierować na adres: pol_lo at pro.wp.pl
Kubuntu 16.04 (64bit)
Wszelkie uwagi lub chęć udziału przy polonizacji LibreOffice proszę kierować na adres: pol_lo at pro.wp.pl
Może coś w Writer jest niedopracowane, że jest treść jest interpretowana jako sekcja.Raknor pisze:Nie jestem pewien czy patrzę na to samo co Ty.
Przyglądając się temu przykładowi wnioskuję, że kopiowany tekst przejmuje także strukturę zawartą w HTML. Obiekty DIV stają się sekcjami.
Aby wkleić czysty tekst trzeba użyć CTRL+SHIFT+V i wybrać "Niesformatowany tekst".
Aby wkleić czysty tekst trzeba użyć CTRL+SHIFT+V i wybrać "Niesformatowany tekst".
AOO 4.1.15, LO 25.2.4 (x64) na Windows 11 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Użyłem CTRL+SHIFT+V i wybrałem "Niesformatowany tekst" i udało się wkleić tekst z internetu bez żadnych linii.
Uważam jednak,że Writer mimo wszystko jest niedopracowanym edytorem tekstu. Trzeba się sporo na klikać, używać różnych skrótów klawiaturowych aby osiągnąć zamierzony cel. Zamiast ułatwić korzystanie z programu to jest to utrudnione. Takie jest moje zdanie.
Uważam jednak,że Writer mimo wszystko jest niedopracowanym edytorem tekstu. Trzeba się sporo na klikać, używać różnych skrótów klawiaturowych aby osiągnąć zamierzony cel. Zamiast ułatwić korzystanie z programu to jest to utrudnione. Takie jest moje zdanie.