Proszę o pomoc.
Mam program, który eksportuje dane do zapisanych pól wprowadzania w dokumencie Writer'a.
Jako, że dane za każdym razem są inne to rozwiązanie wydaje się być bardzo rozsądne, aby nie robić tego ręcznie.
Problem polega na tym, iż pewne dane z tych pól muszą się znaleźć na każdej stronie dokumentu, a dokument w zależności od tego co zostało zaimportowane ma od 1 do 5 stron. Chciałem przenieść parę z tych pól wprowadzania do nagłówka, aby pokazywały się na każdej stronie co rozwiązałoby problem, ale niestety podczas eksportu przenosi się wszystko, oprócz tych pól z nagłówka.
Moje pytanie więc brzmi, czy i jak należy przeprogramować eksport aby pola wprowadzania działały również w nagłówku, a jeśli nie jest to możliwe, czy istnieje inna opcja, aby uprzednio zaimportowane dane do pól wprowadzania mogły kopiować się na każdej stronie, która będzie w danym dokumencie?
Nagłówek
Nagłówek
OpenOffice 3.1 na Windows 7
Re: Nagłówek
Nie jestem pewien, może chodzi o:
1. Zaznacz tekst
2. Wstaw → Pola → Inne... → karta: Odsyłacze → Określ odwołanie → Nadaj nazwę i kliknij przycisk wstaw
3. Wstaw → Pola → Inne... → karta: Odsyłacze → Wstaw odwołanie → Wybierz odwołanie o podanej wcześniej nazwie → Wstaw odwołanie do: Odwołanie → wstaw tyle razy ile chcesz.
Zmieniając treść źródłową, zmieni się treść odwołań. Celem odświeżenia pól wciśnij F9.
1. Zaznacz tekst
2. Wstaw → Pola → Inne... → karta: Odsyłacze → Określ odwołanie → Nadaj nazwę i kliknij przycisk wstaw
3. Wstaw → Pola → Inne... → karta: Odsyłacze → Wstaw odwołanie → Wybierz odwołanie o podanej wcześniej nazwie → Wstaw odwołanie do: Odwołanie → wstaw tyle razy ile chcesz.
Zmieniając treść źródłową, zmieni się treść odwołań. Celem odświeżenia pól wciśnij F9.
LibreOffice 5.1.6 (64bit)
Kubuntu 16.04 (64bit)
Wszelkie uwagi lub chęć udziału przy polonizacji LibreOffice proszę kierować na adres: pol_lo at pro.wp.pl
Kubuntu 16.04 (64bit)
Wszelkie uwagi lub chęć udziału przy polonizacji LibreOffice proszę kierować na adres: pol_lo at pro.wp.pl