Strzałki wyboru góra-dół, lewo-prawo
Strzałki wyboru góra-dół, lewo-prawo
Witam jak wstawić strzałki wyboru góra-dół, lewo-prawo aby można poprzez ich naciskanie zmieniać wartość w danej komórce rosnąco lub malejąco; widoczne w edycji dokumentu a niewidoczne w wydruku.Pozdrawiam
windows xp, libreoffice 4.2
Re: Strzałki wyboru góra-dół, lewo-prawo
Kontrolka typu spin box? spięta z zwartością w komórce? widok/paski narzędzi/formanty?tredsch pisze:Witam jak wstawić strzałki wyboru góra-dół, lewo-prawo aby można poprzez ich naciskanie zmieniać wartość w danej komórce rosnąco lub malejąco;
ustalić zakresy wydruku?widoczne w edycji dokumentu a niewidoczne w wydruku.Pozdrawiam
JJ
LO (26.2) ∙ Python (3.13|3.10) ∙ Unicode 17 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (26.2) ∙ Python (3.13|3.10) ∙ Unicode 17 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
.. dzięki..kontrolkę mam tylko jak ją spiąć z komórkami.. pozdrawiam
Puknij na kontrolce ppm, wywołaj dialog Control (Formant?), zakładka Data (Dane?).
JJ
Zadziałało!Jan_J pisze:Puknij na kontrolce ppm, wywołaj dialog Control (Formant?), zakładka Data (Dane?).
A czy mozesz cos powiedziec na temat pracy z wiekszymi plikami? Plik z 500 000 wierszami mi sie juz nie otwiera, a czasem potrzebuje pracowac nawte na 10mln..
@ nadmuch
najpierw prosimy o zastosowanie się do regulaminu, w szczególności o usunięcie linków reklamowych z podpisu. Można zostawić link do prywatnego serwisu WWW, także o komercyjnym charakterze, w rubryce Strona WWW panelu osobistego.
Potem możemy rozmawiać, także o liczbie wierszy w arkuszu.
najpierw prosimy o zastosowanie się do regulaminu, w szczególności o usunięcie linków reklamowych z podpisu. Można zostawić link do prywatnego serwisu WWW, także o komercyjnym charakterze, w rubryce Strona WWW panelu osobistego.
Potem możemy rozmawiać, także o liczbie wierszy w arkuszu.
JJ
.. jeszcze raz dzięki to mi działa, tylko jeszcze 2 problemy: mam przyciski z nadanym poleceniem drukuj czy zapisz jako pdf ale one nie działają w tym moim dokumencie szczególnie przydałoby się zapisać jako pdf ale do tego potrzebne jest makro (bo wzór faktury jest zrobiony w innym pakiecie biurowym i makro w Libre nie działa)a ponadto w dokumencie jest niewidoczy w edycji napis że pobrano ze strony http://www... itd. ale w wydruku się pojawia czy można to jakoś usunąć...czy możesz Janie_J pomóc.. pozdrawiamJan_J pisze:Puknij na kontrolce ppm, wywołaj dialog Control (Formant?), zakładka Data (Dane?).