Witam
Kilka ladnych lat temu pisalem makra w VBA na Excela,teraz przyszlo mi pracowac na Open Office a wczoraj wreszcie przyszlo mi zrobic makro (no chyba ze da sie to zrobic bez makra) i leze ...
1. wyskakuje mi blad, ktorego opisu nie znalazlem w necie
blad wyskakuje mi na dwoch komputerach - jeden vista, drugi win7 , oba z nowym OO 3.4.1
screen -> http://images63.fotosik.pl/486/63b5b997c82e0e4e.jpg
2. Poszukuje sposobu/makra na wydrukowanie dokumentu - faktury z tylko widocznymi wierszami
niewidoczne wiersze nie sa drukowane ale w ich miejscu robi sie wielka spacja (pol strony pustego papieru)
Kazdy wiersz ktory jest nie widoczny - dodatkowo posiada w kolumnie A pole o wartosci 0 (to powinno sie w makrze latwy wylapac)
np. widocznie wiersze to od 1do 30 i od 60 do 90
przy ukrywaniu wierszy pierwsza strona ma zapelniona gorna polowe papieru wierszami od 1 do 30
druga strona ma gorna polowe papieru zapelniona wierszami od 60 do 90
3.jest inne rozwiazanie tego problemu niz makro ?
Makro drukujace tylko widoczne wiersze i nie robiące przerw
Makro drukujace tylko widoczne wiersze i nie robiące przerw
OpenOffice 3.4.1 na Windows Vista / Windows Xp/ Windows 7
Re: Makro drukujace tylko widoczne wiersze i nie robiące prz
1.blad nadal wyskakuje
3. widze ze problem tkwi gdzie indziej
wyrzucilem caly zakres wydruku a w podgladzie i tak usilnie lamie strone w okolicach 60 wiersza
nawet jak zrobie zakres wydruku np. od 30 do 35 wiersza i potem od 58 do 64 wiersza to tworzy mi 3 strony (pierwsza z wierszami 30-35 ,druga z wierszami od 58do60 oraz trzecia z wierszami 60-64)
gdzie w stylach uzytkownika mozna znalezc/skasowac lamanie zakresu wydruku przy 60 linii ? (chce skasowac tylko to ustawienei a nie caly styl uzytkownika)
EDITED :
problem byl w stylach uzytkownika
na zakladce arkusz zaznaczony byl tryb skalowania na 60% co robilo w miejscu 60 wiersza lamanie
po zmianie na dopasuj zakresy ... wszystko ladnie wydrukowal sie na 1 kartce
3. widze ze problem tkwi gdzie indziej
wyrzucilem caly zakres wydruku a w podgladzie i tak usilnie lamie strone w okolicach 60 wiersza
nawet jak zrobie zakres wydruku np. od 30 do 35 wiersza i potem od 58 do 64 wiersza to tworzy mi 3 strony (pierwsza z wierszami 30-35 ,druga z wierszami od 58do60 oraz trzecia z wierszami 60-64)
gdzie w stylach uzytkownika mozna znalezc/skasowac lamanie zakresu wydruku przy 60 linii ? (chce skasowac tylko to ustawienei a nie caly styl uzytkownika)
EDITED :
problem byl w stylach uzytkownika
na zakladce arkusz zaznaczony byl tryb skalowania na 60% co robilo w miejscu 60 wiersza lamanie
po zmianie na dopasuj zakresy ... wszystko ladnie wydrukowal sie na 1 kartce
OpenOffice 3.4.1 na Windows Vista / Windows Xp/ Windows 7
Re: Makro drukujace tylko widoczne wiersze i nie robiące prz
Czesc
Daj plik z tym Twoim problemem bo calc u mnie drukuje tylko widoczne wiersze i tak powinno być!
Daj plik z tym Twoim problemem bo calc u mnie drukuje tylko widoczne wiersze i tak powinno być!
OpenOffice 3.4 W7