Udało mi się stworzyć kod automatycznie zapisujący dokument PDF na dysku twardym w trakcie procedury wydruku. Problem w tym że nie znalazłem sposobu na zmuszenie metody storeToURL (sURL,aArgs) w systemie Windows do zapisania pliku na udziale sieciowym SMB.
Podanie adresu do dysku lokalnego "file:///C:/katalog/plik.pdf" działa. Nie wiem jednak w jakiej formie należy podać adres z udziałem sieciowym, oraz czy storeToURL daje taką możliwość.
Automatyczny eksport dokumentu PDF na dysk sieciowy w Calc.
Automatyczny eksport dokumentu PDF na dysk sieciowy w Calc.
LibreOffice 3.6.7 na Windows 2000 / LibreOffice 4.0.4 na Windows XP SP3 Prof.
Re: Automatyczny eksport dokumentu PDF na dysk sieciowy w Ca
1. Tzw. mapowanie zasobów przydziela etykiety woluminów udziałom sieciowym.
2. Nie jestem tego teraz w stanie sprawdzić, ale czy URL nie może być postaci "smb://ścieżka_do_zasobu"?
2. Nie jestem tego teraz w stanie sprawdzić, ale czy URL nie może być postaci "smb://ścieżka_do_zasobu"?
JJ
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Re: Automatyczny eksport dokumentu PDF na dysk sieciowy w Ca
Cały problem właśnie w tym, żeby mapowanie udziałów sieciowych nie było potrzebne. Założenie jest takie, że dokument będzie używany na kilku komputerach. Mapowanie udziału sieciowego na każdym komputerze osobno będzie więc kłopotliwe.
Próba zapisu pod adres "smb://serwer/udział/katalog/nazwapliku.pdf" skończyła się komunikatem:
Błąd uruchomieniowy języka Basic.
Wystąpił wyjątek
Type: com.sun.star.ErrorCodeIOException
Próbowałem adresować serwer przez nazwę sieciową i przez IP, z identycznym skutkiem.
Dodam jeszcze, że pracuję w systemie Windows 2000 professional wukorzystując LibreOffice 3.6.7.2
Próba zapisu pod adres "smb://serwer/udział/katalog/nazwapliku.pdf" skończyła się komunikatem:
Błąd uruchomieniowy języka Basic.
Wystąpił wyjątek
Type: com.sun.star.ErrorCodeIOException
Próbowałem adresować serwer przez nazwę sieciową i przez IP, z identycznym skutkiem.
Dodam jeszcze, że pracuję w systemie Windows 2000 professional wukorzystując LibreOffice 3.6.7.2
LibreOffice 3.6.7 na Windows 2000 / LibreOffice 4.0.4 na Windows XP SP3 Prof.