Witam.
Czy można utworzyć więcej jak 256 arkuszy w 1 skoroszycie?? potrzebuje 365 arkuszy w skoroszycie. (każdy odpowiada za 1 dzień w roku)
Jeśli można to zmienić w opcjach to w którym miejscu??
Czekam na uwagi.
Pozdrawiam
[SOLVED] Ilość arkuszy w skoroszycie
[SOLVED] Ilość arkuszy w skoroszycie
Ostatnio zmieniony czw paź 03, 2013 1:23 pm przez ramona, łącznie zmieniany 1 raz.
OpenOffice 4.0.1
Re: CALC ilość arkuszy w skoroszycie
W LibreOffice nie ma tego problemu. Zaktualizuj oprogramowanie do OpenOffice 4.0.1 albo LibreOffice. To czego Ty używasz jest już bardzo archaiczną wersją.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Re:Ilość arkuszy w skoroszycie
Zainstalowałem wersję 4.0.1 ale dalej nie można utworzyć więcej jak 256 arkuszy
OpenOffice 4.0.1
Re: Ilość arkuszy w skoroszycie
A więc odnaleźliśmy kolejną zaletę LibreOffice, której w OpenOffice brak. 
W LO na pewno jest taka funkcja, więc albo raz jeszcze przeinstalujesz pakiet albo skorzystaj z wersji przenośnej.
http://www.libreoffice.org/download/portable/
Przy czym jeśli zaczniesz pracować z LibreOffice to raczej odradzałbym wracanie do OpenOffice'a (mam na myśli ten konkretny plik). LO stosuje nowszą odmianę standardu zapisu danych. Jeśli stworzysz sobie te 365 arkuszy w LO i wrócisz do OO, być może coś się posypie.
//edycja
Sprawdziłem i faktycznie, AOO 4.0.1 zezwala na max. 256 arkuszy.

W LO na pewno jest taka funkcja, więc albo raz jeszcze przeinstalujesz pakiet albo skorzystaj z wersji przenośnej.
http://www.libreoffice.org/download/portable/
Przy czym jeśli zaczniesz pracować z LibreOffice to raczej odradzałbym wracanie do OpenOffice'a (mam na myśli ten konkretny plik). LO stosuje nowszą odmianę standardu zapisu danych. Jeśli stworzysz sobie te 365 arkuszy w LO i wrócisz do OO, być może coś się posypie.
//edycja
Sprawdziłem i faktycznie, AOO 4.0.1 zezwala na max. 256 arkuszy.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice
No zainstalowałem Libre i jest ok.
A jak w openoffice otworze plik z większą ilością arkuszy jak 256 to pokazuje tylko 256 pierwszych
A jak w openoffice otworze plik z większą ilością arkuszy jak 256 to pokazuje tylko 256 pierwszych
OpenOffice 4.0.1
Nie widzę problemu. Po prostu uczyń LibreOffice swoim głównym pakietem biurowym. Skoro OO ma ograniczenia, to zwyczajnie na nim nie popracujesz.
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice
Re: [SOLVED] Ilość arkuszy w skoroszycie
Niestety Libre jest tak niestabilny że nie da się na nim pracować. Muszę poszukać coś innego.
OpenOffice 4.0.1