Uszkodzony plik .odt
Uszkodzony plik .odt
Posiadam uszkodzony plik o rozszerzeniu odt którego openoffice nie może otworzyć. Wyskakuje informacja, że OpenOffice podejmie próbę naprawy jednak to mu się nie udaje i otwiera nowy dokument. Sam uszkodzony plik posiada wielkość ponad 2 tysiące kilobajtów tak więc "coś tam jest" Jak otworzę go przez notatnik to jest mnóstwo znaczków. Nie udało się też go naprawić programem coffice2txt. Czy zna ktoś program do naprawy takich plików lub odczytu tekstu z niego?
OpenOffice 3.3 Windows xp
Re: Uszkodzony plik .odt
Procedura awaryjna: spróbować rozpakować plik odt zipem i odczytać content.xml.
JJ
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
-
- Kontakt:
Ja miałem podobny problem co autor tematu, ale sobie nie poradziłem z jego rozwiązaniem ;/
Tak też robiłem i nic.Procedura awaryjna: spróbować rozpakować plik odt zipem i odczytać content.xml.
Co znaczy "nic"? Jeśli content.xml jest pusty (albo zawiera co innego niż treść) to dokument jest "uszkodzony ostatecznie".
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.