Gdy chcę zaktualizować muszę ponownie włączyć komputer

Instalacja, konfiguracja i uruchamianie w systemach Windows

Gdy chcę zaktualizować muszę ponownie włączyć komputer

Postprzez szymon1051 » Cz lut 06, 2020 10:11 pm

Nie wiem czym to jest spowodowane ale zawsze, gdy pobieram instalkę libreoffice. Zaczynam instalować, to zawsze w ostatnim etapie instalacji, to jest chyba kopiowanie plików, ten etap po usunięciu plików, wywala mi błąd. Nie wiem czym to jest spowodowane że mam nie wiem firefoxa otwartego, czy że przez niego daje uruchom. Jak uruchomię ponownie komputer, instalacja przebiega poprawnie.

Gdzie jest problem?
Wiem że zawsze musiałem uruchamiać komputer ponownie, tylko nie pamiętam czy kiedyś (gdy inne wersje instalowałem) miałem np włączoną przeglądarkę itp.
Libreoffice 6.4 na windows 7
szymon1051
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz lut 06, 2020 10:02 pm

Re: Gdy chcę zaktualizować muszę ponownie włączyć komputer

Postprzez Jan_J » Pt lut 07, 2020 9:29 pm

szymon1051 napisał(a):[...] czym to jest spowodowane że mam nie wiem firefoxa otwartego, czy że przez niego daje uruchom [...]
Czy próbowałeś zapisać instalator, a potem uruchomić go przez narzędzia systemowe, bez użycia przeglądarki?
JJ
LO 6.2 ∙ AOO 4.1.7 ∙ Python (3.8|2.7) ∙ Unicode 12 ∙ LATEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Fedora|CentOS|SUSE)
Jan_J
 
Posty: 4096
Dołączył(a): Pt maja 22, 2009 1:20 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: Gdy chcę zaktualizować muszę ponownie włączyć komputer

Postprzez szymon1051 » Pt lut 07, 2020 10:12 pm

Jak dobrze pamiętam, to klikałem dwa razy na pliki i to samo wyskoczyło.
Chciałem też uruchomić to jako administrator ale w właściwościach i zgodności nie mogę tego zaznaczyć.
Libreoffice 6.4 na windows 7
szymon1051
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz lut 06, 2020 10:02 pm

Re: Gdy chcę zaktualizować muszę ponownie włączyć komputer

Postprzez tomeh » Cz lut 20, 2020 2:22 pm

Program antywirusowamy może nie rozpoznawać jakiś plików i blokuje je cofając cały proces lub jak twój antyrirus ma coś takiego jak piaskowanica lub wirtualizacja to też może w niej ładować pliki a potem je cofa.
Libre nie Open
tomeh
 
Posty: 60
Dołączył(a): Pn mar 06, 2017 9:17 am

Re: Gdy chcę zaktualizować muszę ponownie włączyć komputer

Postprzez heillos » Pt lut 28, 2020 12:30 am

Coś zepsuli w nowej wersji, bo u mnie jest to samo, a nie mam żadnego antywirusa, poza wbudowanym w Windows 10
Avatar użytkownika
heillos
 
Posty: 163
Dołączył(a): Wt cze 02, 2009 8:19 am

Re: Gdy chcę zaktualizować muszę ponownie włączyć komputer

Postprzez szymon1051 » Śr mar 11, 2020 6:55 pm

Na laptopie musiałem wyłączyć 360 total security.
Załączniki
libre.png
Libreoffice 6.4 na windows 7
szymon1051
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz lut 06, 2020 10:02 pm


Powrót do Windows

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość