[SOLVED] Problem z uruchomieniem

Instalacja, konfiguracja i uruchamianie w systemach uniksowych

[SOLVED] Problem z uruchomieniem

Postprzez kodziek » Wt cze 02, 2009 12:00 pm

Witam!

W momencie kiedy uruchamiam oo.org wyskakuje mi ponizszy komunikat:
Uruchomienie aplikacji nie jest mozliwe.
Nie mozna okreslic jezyka interfejsu uzytkownika


NIe mam pojecia z czym jest to zwiazane, bo problem powstal po przejsciu z Gentoo x86 na Funtoo x86_64

locale mam zrobione dla pl i en ISO oraz UTF
Funtoo
Avatar użytkownika
kodziek
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt cze 02, 2009 11:57 am
Lokalizacja: Zdunska Wola / Lodz

Re: Problem z uruchomieniem

Postprzez quest-88 » Wt cze 02, 2009 12:07 pm

Najprawdopodobniej nie masz wszystkich praw dostępu do profilu (/home/kodziek/.openoffice.org), lub właścicielem jest root. Spróbuj zmienić użytkownika.

chown -R kodziek /home/kodziek/.openoffice.org
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Avatar użytkownika
quest-88
 
Posty: 1105
Dołączył(a): N maja 24, 2009 8:12 pm
Lokalizacja: Zabrze

Re: Problem z uruchomieniem

Postprzez kodziek » Wt cze 02, 2009 5:26 pm

Niestety to nie to. Wczesniej gdzies to znalazlem i probowalem, ale bez efektu
Funtoo
Avatar użytkownika
kodziek
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt cze 02, 2009 11:57 am
Lokalizacja: Zdunska Wola / Lodz

Re: Problem z uruchomieniem

Postprzez quest-88 » Wt cze 02, 2009 5:29 pm

W takim razie spróbuj na nowym profilu. Do starego dodaj po prostu przyrostek OLD (.openoffice.orgOLD). Podczas uruchomienia OO.o, nowy profil utworzy się samoistnie.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Avatar użytkownika
quest-88
 
Posty: 1105
Dołączył(a): N maja 24, 2009 8:12 pm
Lokalizacja: Zabrze

Re: Problem z uruchomieniem

Postprzez kodziek » Wt cze 02, 2009 8:40 pm

A to bylo drugie co zrobilem i tez nie dalo rezultatu

EDIT: Najwiekszy hardcore pomogl (ktorego z reszta chcialem uniknac) czyli reinstall

Dzieki za pomoc
Funtoo
Avatar użytkownika
kodziek
 
Posty: 3
Dołączył(a): Wt cze 02, 2009 11:57 am
Lokalizacja: Zdunska Wola / Lodz


Powrót do Linux, *BSD, Solaris

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość