[SOLVED] Wykrywanie powtórzeń w tekście.

Nie wiesz, gdzie umieścić swój post? Pisz tutaj!

Re: Wykrywanie powtórzeń w tekście.

Postprzez Jermor » Śr mar 27, 2019 12:19 pm

Rozumiem, że chodzi o adresy mailowe a nie maile w ogóle?
Najlepiej byłoby wczytać adresy mailowe do arkusza kalkulacyjnego w taki sposób aby adresy mailowe stanowiły oddzielną kolumnę. Teraz w arkuszu możesz wybrać "Dane -> Filtr standardowy" wybrać kolumnę z adresami, zaznaczyć, że odfiltrowane maja być wszystkie wartości niepuste, zaznaczyć w opcjach, że odfiltrowane dane mają być bez duplikatów i umieszczone w wybranym miejscu arkusza.
AOO 4.1.7, LO 6.2.7 (x64) na Windows 10 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że ktoś podał rozwiązanie.
Avatar użytkownika
Jermor
 
Posty: 872
Dołączył(a): So paź 12, 2013 11:09 am

Re: Wykrywanie powtórzeń w tekście.

Postprzez Astur » Śr mar 27, 2019 1:04 pm

xmilan napisał(a):Ściągnąłem z niego listę mailingową do pliczku .doc.
Za dużo słów, za mało informacji: Lista ta leci z przecinkami jeden za drugim, czy w kolumnie, jeden pod drugim?
Linux Manjaro – LibreOffice 6.2.8.2, Apache OpenOffice 4.1.7
Zanim zastosujesz się do jakiejś rady, zrób kopię zapasową dokumentu, którego ona ma dotyczyć.
Wskazówka: w dokumentach używam czasem niestandardowych, bezpłatnych czcionek Gentium i Lato
Avatar użytkownika
Astur
 
Posty: 595
Dołączył(a): Wt lip 13, 2010 9:11 am

Re: Wykrywanie powtórzeń w tekście.

Postprzez xmilan » Śr mar 27, 2019 2:29 pm

Jermor napisał(a):Rozumiem, że chodzi o adresy mailowe a nie maile w ogóle?
Najlepiej byłoby wczytać adresy mailowe do arkusza kalkulacyjnego w taki sposób aby adresy mailowe stanowiły oddzielną kolumnę. Teraz w arkuszu możesz wybrać "Dane -> Filtr standardowy" wybrać kolumnę z adresami, zaznaczyć, że odfiltrowane maja być wszystkie wartości niepuste, zaznaczyć w opcjach, że odfiltrowane dane mają być bez duplikatów i umieszczone w wybranym miejscu arkusza.


Dziękuje bardzo, rozwiązało to mój problem :D
OpenOffice 4.1.5; Windows 8.1
xmilan
 
Posty: 1
Dołączył(a): Śr mar 27, 2019 10:06 am


Powrót do Forum pierwszego kontaktu

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość