[Błąd] Dodawanie pustych znaków w Calc

Nie wiesz, gdzie umieścić swój post? Pisz tutaj!

[Błąd] Dodawanie pustych znaków w Calc

Postprzez chris_ » Pn paź 21, 2013 12:43 pm

Czy ktoś może potwierdzić błąd występujący w aktualnym Calcu?
Do części komórek sformatowanych jako tekst i z zawartością, Calc dodaje kilka pustych znaków (spacji). Po poprawie i ponownym uruchomieniu arkusza sytuacja ponawia się.
LibreOffice (wersja stabilna) | Crunchbang
chris_
 
Posty: 171
Dołączył(a): Pn cze 10, 2013 1:42 pm

Re: [Błąd] Dodawanie pustych znaków w Calc

Postprzez quest-88 » Pn paź 21, 2013 1:47 pm

LO 4.1.2.3. Nie potwierdzam. Próbowałeś z nowym profilem?
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Avatar użytkownika
quest-88
 
Posty: 1105
Dołączył(a): N maja 24, 2009 8:12 pm
Lokalizacja: Zabrze

Re: [Błąd] Dodawanie pustych znaków w Calc

Postprzez chris_ » Pn paź 21, 2013 2:08 pm

Kilka razy resetowałem profil z aktualnym wydaniem i z poprzednim. Cały czas mi dopisuje spacje, do tych samych, wybranych komórek.Widzę to, bo kolumna jest dopasowana do zawartości i po ponownym uruchomieniu widnieje czerwony znak, że zawartość nie mieści się komórce.

Dzięki za fatygę. Zerknę na Bugzillę jeszcze, w ostateczności poczekam na następne wydanie poprawkowe.
LibreOffice (wersja stabilna) | Crunchbang
chris_
 
Posty: 171
Dołączył(a): Pn cze 10, 2013 1:42 pm

Re: [Błąd] Dodawanie pustych znaków w Calc

Postprzez Jan_J » Pn paź 21, 2013 4:03 pm

Nie potwierdzam.

Czy korygowane teksty odznaczają się jakąś regularnością? (może chodzi o autokorektę na podstawie nieumyślnie zmodyfikowanego słownika?)
JJ
LO (6.1|6.2) ∙ AOO 4.1.6 ∙ Python (3.7|2.7) ∙ Unicode 12 ∙ LATEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Fedora|CentOS|SUSE)
Jan_J
 
Posty: 3955
Dołączył(a): Pt maja 22, 2009 1:20 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: [Błąd] Dodawanie pustych znaków w Calc

Postprzez chris_ » Wt paź 29, 2013 10:39 am

Jest okey. Wersja 4.1.3.2 rozwiązała mój osobliwy problem. Jeszcze raz dzięki.
LibreOffice (wersja stabilna) | Crunchbang
chris_
 
Posty: 171
Dołączył(a): Pn cze 10, 2013 1:42 pm


Powrót do Forum pierwszego kontaktu

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron