przez ksprut » Cz lut 01, 2018 1:03 pm
Przejrzałem rejestr Windows i udało mi się tylko znaleźć wpisy wskazujące lokalizacje plików uruchomieniowych oraz dotyczących menu kontekstowego.
Usunąłem całkowicie OO z systemu, sprawdziłem w rejestrze czy jakieś wpisy zostały-nie było nic, usunąłem zawartości folderów tymczasowych i pozostałości w folderach instalacyjnych. Następnie restart kompa i instalacja od nowa OO. Problem cały czas występuje.
Ponownie usunąłem wszystko, zrobiłem restart i uruchomiłem wersję Portable.... i problem cały czas jest.
Wyłączyłem opcje przyspieszenia sprzętowego w opcjach OO, czcionki systemowe menu, bawiłem się różnymi skórkami, opcjami językowymi...bez zmian... ciągle interfejs się odświeża.
Bawiłem się też kompozycjami ekranu, wyłączyłem elementy Aero, próbowałem też uruchamiania w różnych trybach zgodności i kolorów. Ciągle się odświeża-a na drugim koncie windows jest ok.
EDIT:
Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, która być może pomoże w diagnozie.
Jeżeli w dokumencie mam listę wypunktowaną np. myślnikami, to po pewnym nieokreślonym czasie myślniki zmieniają się na jakiś dziwny znaczek - muszę wtedy na nowo ustawiać znak wypunktowania na myślnik.
Wklejam GIFA na którym widać jak odświeża się interfejs. Faktycznie prędkość jest prawie dwukrotnie większa.
Jeśli otworzę okno "Style i formatowanie" to kiedy wybiorę środkową opcję (pomiędzy stylem znaku a stylem strony), to odświeża mi to okienko i wraca do pierwszej opcji Styl paragrafu. Dzieje się tak tylko dla tej jednej opcji - jeśli np. ustawię się na Stylach znaku, to okienko się nie odświeży.
- Załączniki
-

AOo4.1.5.. win10, win7, winXP