Strona 1 z 1

OO Base - brak obrazków na wydruku

PostNapisane: Wt wrz 05, 2017 7:55 am
przez positive_team
Witam wszystkich,

Kilka dni temu utworzyłem prostą bazę w OO Base, która ma być bazą etykiet do wydruku oznaczeń naszych produktów. Jako, że produkty muszą mieć konkretne piktogramy ADR (materiały niebezpieczne), to stworzony został formularz, który wszystko wyświetla poprawnie, bardzo prosta ale wystarczająca konstrukcja. Niestety podczas drukowania obrazki nie pojawiają się, bez względu jaką drukarkę wybierzemy. Dodam, że grafiki wczytywane są jako <object>, a obrazki sa w formacie png. Zaznaczona jest opcja wydruku obrazków itp.

Czy ma ktoś może rozwiązanie tego problemu? Szukałem na forum, lecz podobnego tematu nikt chyba nie zgłaszał:/ Proszę o pomoc.

Re: OO Base - brak obrazków na wydruku

PostNapisane: Cz wrz 14, 2017 11:44 am
przez positive_team
Witam, problem po części został rozwiązany, okazuje się, że drukuje grafiki tylko jeżeli są w formacie JPG :?
Niestety nie radzi sobie z formatem GIF oraz PNG, którego używałem wcześniej.

Temat chyba do zamknięcia

Re: OO Base - brak obrazków na wydruku

PostNapisane: Cz wrz 14, 2017 9:38 pm
przez Jan_J
Niedoróba. JPG nie nadają się na piktogramy. Warto zgłosić błąd albo wishlist na bugzilli.
A czy eksport do pdf działa z png-owymi etykietami?

Re: OO Base - brak obrazków na wydruku

PostNapisane: Wt wrz 19, 2017 2:50 pm
przez positive_team
Niestety nie, działa tylko w przypadku plików z rozszeżeniem .jpg

Re: OO Base - brak obrazków na wydruku

PostNapisane: Wt wrz 19, 2017 11:28 pm
przez Jan_J
Wart przygotować krótki przykład i zgłosić: albo błąd, jeśli dokumentacja mówi, że powinno działać, albo propozycję rozszerzenia / wishlist, jeśli takiego zapewnienia nie ma.
Na szybkie załatwienie wishlist bym nie liczył, błędy bywają poprawiane szybko.