Base dodawanie zdjęć czy jest to możliwe
Base dodawanie zdjęć czy jest to możliwe
Witam zaczołem pracować na openoffce bardzo mi się podoba i mam kilka projektów które chciałbym wprowadzić w życie przez pragram Base, tzn chciałbym zrobić program do ewidencji pracowników czyli dane osobowe itd. oraz dodać zdjęcie danego pracownika i żebym to wszystko widział w formularzu ale jest problem dla mnie bo niestety wszystko wiem oprócz dodania zdjęcia na tym etapie poległem bardzo prosze o pomoc czy jest możliwość dodawania zdjęć przez formularz?,
Openoffice 2.4/Windows XP
Re: Base dodawanie zdjęć czy jest to możliwe
zaczołem --> zacząłem | za czołem
pragram --> program
Poza tym: w dolnej listwie edytora formularzy masz kontrolkę ,,dodaj pole''. Możesz przez nią wstawić pole typu obraz, a za jego pomocą oglądać obrazki z bazy i wstawiać je do niej.
pragram --> program
Poza tym: w dolnej listwie edytora formularzy masz kontrolkę ,,dodaj pole''. Możesz przez nią wstawić pole typu obraz, a za jego pomocą oglądać obrazki z bazy i wstawiać je do niej.
JJ
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Re: Base dodawanie zdjęć czy jest to możliwe
Przepraszam za błędy i bardzo ale to bardzo dziękuję za pomoc ksiązki już zamówiłem do openoffca więc póki co to jestem cienki w tym oprogramowaniu. Może jak się podszkolę książkowo to nie bedę zadawał takich banalnych pytań:(
Openoffice 2.4/Windows XP