Błąd zapisu prezentacji w LibreOffice

Użytkowanie edytora prezentacji

Błąd zapisu prezentacji w LibreOffice

Postprzez wixon » Śr mar 15, 2017 3:34 pm

Orientuje się ktoś może dlaczego przy zapisywaniu prezentacji w Libre Office wyskakuje "Błąd zapisu"?
Jest dla mnie strasznie ważne, żeby tę prezentację zapisać, ale za każdym razem wyskakuje to (jpg poniżej), robiłam ją już chyba 3 razy od początku i za każdym razem dzieje się tak samo.
Nie ma w niej nic poza jakimiś zdjęciami, tekstem i jednym hiperłączem.
Załączniki
tower.PNG
tower.PNG (16.35 KiB) Przeglądane 2712 razy
LibreOffice 5.2.3.3, Windows 10
wixon
 
Posty: 2
Dołączył(a): Śr mar 15, 2017 3:31 pm

Re: Błąd zapisu prezentacji w LibreOffice

Postprzez Astur » Śr mar 15, 2017 8:21 pm

Czy posiadasz prawa do folderu, w którym chcesz zapisać ten plik?
Linux Manjaro – LibreOffice 6.2.8.2, Apache OpenOffice 4.1.7
Zanim zastosujesz się do jakiejś rady, zrób kopię zapasową dokumentu, którego ona ma dotyczyć.
Wskazówka: w dokumentach używam czasem niestandardowych, bezpłatnych czcionek Gentium i Lato
Avatar użytkownika
Astur
 
Posty: 595
Dołączył(a): Wt lip 13, 2010 9:11 am

Re: Błąd zapisu prezentacji w LibreOffice

Postprzez wixon » Śr mar 15, 2017 8:25 pm

Astur napisał(a):Czy posiadasz prawa do folderu, w którym chcesz zapisać ten plik?

Chciałam go po prostu zapisać na pulpicie, jeśli o to chodzi, a poprzednie dwie zapisywałam w tym folderze co wszystko inne do szkoły i jeszcze nigdy nie miałam takiego problemu.
LibreOffice 5.2.3.3, Windows 10
wixon
 
Posty: 2
Dołączył(a): Śr mar 15, 2017 3:31 pm

Re: Błąd zapisu prezentacji w LibreOffice

Postprzez geda » Śr wrz 26, 2018 9:46 am

Witam
czy udało się rozwiązać ten problem?
Nigdy nie używałam LibreOffice, mój syn dostał nowy komp i chciała wczoraj zrobić prezentację do szkoły. Zrobił piękną ale nie idzie jej zapisać :-( Błąd zapisu i tyle. Powklejal tam jakieś zdjęcia, nawet jak je usunęłam to nie działa. Zmieniałam lokalizację, nazwę, rozszerzenie pliku i nic. Wyskakuje okienko że błąd. Raz niby zapisał na pulpicie, ale jak chciałam to otworzyć to pyta czy odzyskać plik. Pomocy! Szkoda mi ciężkiej pracy 8 letniego syna.. ;-)
Dziękuję!
OpenOffice 3.1 na Windows Vista
geda
 
Posty: 2
Dołączył(a): Śr wrz 26, 2018 9:40 am

Re: Błąd zapisu prezentacji w LibreOffice

Postprzez Jan_J » Śr wrz 26, 2018 9:41 pm

Jaki system? (Vista?); jaki Libre (OpenOffice 3.1? na nowym kompie?); jaki format zapisu?
Dla porządku jeszcze warto znać nazwę pliku oraz dokładną treść komunikatu.
Dla większego porządku: czy pusty dokument też nie może być zapisany pod domyślną nazwą? (Plik/nowy>Prezentacja; Plik/Zapisz [potwierdź])
JJ
LO Still (6.2) ∙ AOO 4.1.7 ∙ Python (3.7|2.7) ∙ Unicode 12 ∙ LATEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Fedora|CentOS|SUSE)
Jan_J
 
Posty: 3989
Dołączył(a): Pt maja 22, 2009 1:20 pm
Lokalizacja: Wrocław

Re: Błąd zapisu prezentacji w LibreOffice

Postprzez Astur » Cz wrz 27, 2018 11:23 am

Raz "udało" mi się uzyskać taki efekt. Kiedy antywirus przyczepił się do soffice.exe, wybrałem (jak ostatni głupek) opcję uruchamiania w piaskownicy.
Od tego momentu, aż do wskazania pliku jako bezpiecznego, nie mogłem zapisać żadnego dokumentu.
Linux Manjaro – LibreOffice 6.2.8.2, Apache OpenOffice 4.1.7
Zanim zastosujesz się do jakiejś rady, zrób kopię zapasową dokumentu, którego ona ma dotyczyć.
Wskazówka: w dokumentach używam czasem niestandardowych, bezpłatnych czcionek Gentium i Lato
Avatar użytkownika
Astur
 
Posty: 595
Dołączył(a): Wt lip 13, 2010 9:11 am

Re: Błąd zapisu prezentacji w LibreOffice

Postprzez geda » Cz wrz 27, 2018 11:35 am

Program sprawdzę.
No własnie że nowej prezentacji też mi wczoraj nie chciała zapisać.
Błąd: "Błąd przy zapisywaniu dokumentu test: Obiekt niedostępny. Nie można uzyskać dostępu do obiektu z powodu niewystarczających uprawnień."
OpenOffice 3.1 na Windows Vista
geda
 
Posty: 2
Dołączył(a): Śr wrz 26, 2018 9:40 am

Re: Błąd zapisu prezentacji w LibreOffice

Postprzez Jan_J » Cz wrz 27, 2018 1:56 pm

No to czy się da zapisać nowy/pusty dokument Writera?
Komunikat pokazuje brak uprawnień. Tak jakby Libre był uruchamiany z niższymi uprawnieniami niż domyślne dla użytkownika.
Ciekawe, czy da się zapisać na pendrive.
Vista to najmniej udany z Windowsów. Może trzeba coś w jego konfiguracji poprawić, nie wiem co bo go nigdy nie miałem.
JJ
LO Still (6.2) ∙ AOO 4.1.7 ∙ Python (3.7|2.7) ∙ Unicode 12 ∙ LATEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Fedora|CentOS|SUSE)
Jan_J
 
Posty: 3989
Dołączył(a): Pt maja 22, 2009 1:20 pm
Lokalizacja: Wrocław


Powrót do Impress

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron