rijen 'vastzetten'?

Bespreek het rekenblad

rijen 'vastzetten'?

Berichtdoor David VB » wo nov 18, 2015 5:06 am

Hallo,

Ik ben geen krak in dit programma, maar probeer toch om er wat mee te werken voor privé aangelegenheden. Maar nu heb ik een vraagje. Is het mogelijk om cellen/rijen/kolommen vast te zetten zodat deze zichtbaar blijven als je naar onder scrollt? Ik wil dus enkele rijen bovenaan het werkblad steeds kunnen zien, ook als ik een vrij lange lijst heb. Ik hoop dat het wat duidelijk is...

Alvast dank.
OpenOffice 4.0.1 op OS X El Capitan v10.11.1
David VB
 
Berichten: 5
Geregistreerd: wo nov 18, 2015 4:58 am

Re: rijen 'vastzetten'?

Berichtdoor RPG » wo nov 18, 2015 10:09 am

Hallo

menu --> Venster -- > Fixeren

Het is belangrijk om eerst de cursor in de goede cel te zetten.

Uitleg bij een menu optie
  • Zoek in de help file eerst het onderdeel op waar mee je werkt in het linker deel
  • Zoek achter een volgens op in de helpfile
  • Het onderdeel waar van je wat wilt weten.
  • Verwijzingen naar opdrachten en menu's
    menu's
  • Dan weer een onder deel waarvan je wat wilt weten
  • Als laatste klik je dan in het rechter deel op dat waarvan je wat wilt weten.
Soms moet je eerst dubbel klikken op een onderdeel om het uit te breiden.

Romke
LibreOffice 6.4.4.2.0 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4215
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: rijen 'vastzetten'?

Berichtdoor David VB » wo nov 18, 2015 2:42 pm

OK, ik heb dit gezocht en na wat zoeken welke rij ik precies moest aanduiden om het juiste gedeelte vast te zetten, is het me gelukt. Maar dit is zo te zien maar een tijdelijk iets, dus niet te saven in het document, waardoor het weg is telkens ik afsluit en terug open? Mijn bestand bestaat namelijk uit heel wat pagina's die allemaal hetzelfde vastgezette deel zouden moeten hebben en blijven behouden...

Groeten.
OpenOffice 4.0.1 op OS X El Capitan v10.11.1
David VB
 
Berichten: 5
Geregistreerd: wo nov 18, 2015 4:58 am

Re: rijen 'vastzetten'?

Berichtdoor RPG » wo nov 18, 2015 6:20 pm

Hallo

David VB schreef:Maar dit is zo te zien maar een tijdelijk iets, dus niet te saven in het document, waardoor het weg is telkens ik afsluit en terug open?
Uit een kleine test blijkt bij mij dat de instelling bewaard blijft.

Romke
LibreOffice 6.4.4.2.0 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4215
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: rijen 'vastzetten'?

Berichtdoor RPG » wo nov 18, 2015 6:34 pm

Hallo

Het bovenstaande is niet bedoeld voor uitprinten.
Je moet het wel opslaan in ODF indeling.

Romke
LibreOffice 6.4.4.2.0 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4215
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: rijen 'vastzetten'?

Berichtdoor David VB » do nov 19, 2015 2:49 pm

Bedankt alweer voor je antwoord. Had mijn document sowieso al opgeslagen in ODF-indeling, maar werkte eerst niet en nu toch wel zo te zien. Waarschijnlijk iets niet goed gegaan met opslagen vorige keer.

Groeten.
OpenOffice 4.0.1 op OS X El Capitan v10.11.1
David VB
 
Berichten: 5
Geregistreerd: wo nov 18, 2015 4:58 am


Keer terug naar Calc

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast