kopiëren en plakken

Bespreek het rekenblad

kopiëren en plakken

Berichtdoor Hopbier » wo okt 11, 2017 2:44 pm

Hallo,
mij lukt het niet om de inhoud van een cel te kopiëren en tegelijk in andere cellen te plakken als er een reeds gevulde cel tussen staat. Is er een mogelijkheid?

Bijv. A1 kopiëren naar B1 en B2 en B3 en D1 en D2 tegelijk, als er in C1 en C2 en C3 en C4 reeds iets staat. A1 is dan gekopieerd en cellen B1,B2,B3,D1,D2 zijn dan blauw.
Met vriendelijke groet,
OpenOffice 4.1.0 op Windows 7
Hopbier
 
Berichten: 6
Geregistreerd: zo mei 18, 2014 3:22 pm

Re: kopiëren en plakken

Berichtdoor RPG » wo okt 11, 2017 7:10 pm

Wat is er op tegen om twee keer de zelfde actie uit te voeren op iets ander gebied. Je kunt dat eventueel opnemen en dan vaak gebruiken.
LibreOffice 6.3.3.2.0 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4123
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: kopiëren en plakken

Berichtdoor Hopbier » do okt 12, 2017 9:50 am

Er is niets op tegen, behalve dan dat het (veel) meer werk geeft. En volgens mij kon (kan?) het in Excel wel.
OpenOffice 4.1.0 op Windows 7
Hopbier
 
Berichten: 6
Geregistreerd: zo mei 18, 2014 3:22 pm

Re: kopiëren en plakken

Berichtdoor RPG » do okt 12, 2017 10:20 am

Hopbier schreef:En volgens mij kon (kan?) het in Excel wel.
Wanneer je alles wilt doen zoals het werkt in Excel dan kun je beter dat blijven gebruiken. Wanneer je Apache Office of LibreOffice probeer dan te ontdekken wat de aanbevolen werkwijze is voor de door jouw gebruikte versie. Je kunt een macro opnemen maar die zijn niet flexibel. Je kunt ook proberen alles zo aan te passen dat het niet meer nodig is. Ik weet overigens niet of het wel of niet kan. Ik heb het niet gevonden maar dat is wat anders.
LibreOffice 6.3.3.2.0 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4123
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: kopiëren en plakken

Berichtdoor eremmel » do okt 12, 2017 11:34 am

Als ik probeer te doen wat je wilt krijg is de melding: 'Insert into multiple selection is not possible'.
Er kan enkel gekopieerd worden naar een rechthoekige enkelvoudige selectie.

P.S.
Kreeg je zelf ook een foutmelding? Dan volgende keer graag vermelden bij je vraag.
W10: LO 6.3.4.2 (x64)
Het is Microsoft marketing die laat geloven dat computers geschikt zijn voor niet technici
eremmel
 
Berichten: 639
Geregistreerd: di sep 01, 2009 10:11 am
Woonplaats: Barneveld, Nederland

Re: kopiëren en plakken

Berichtdoor Hopbier » zo okt 15, 2017 4:29 pm

eremmel schreef:Als ik probeer te doen wat je wilt krijg is de melding: 'Insert into multiple selection is not possible'.
Er kan enkel gekopieerd worden naar een rechthoekige enkelvoudige selectie.

P.S.
Kreeg je zelf ook een foutmelding? Dan volgende keer graag vermelden bij je vraag.


Nee geen foutmelding. Als ik probeer wat ik wil, wordt het ikoontje plakken grijs. Tegenwoordig werk ik met OpenOffice. Vroeger met Excel, maar dat was door de werkgever beschikbaar gesteld.

Dank voor de reactie,
M.vr.gr.,
Hopbier
OpenOffice 4.1.0 op Windows 7
Hopbier
 
Berichten: 6
Geregistreerd: zo mei 18, 2014 3:22 pm


Keer terug naar Calc

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten