Pagina 1 van 1

rijen 'vastzetten'?

BerichtGeplaatst: wo nov 18, 2015 5:06 am
door David VB
Hallo,

Ik ben geen krak in dit programma, maar probeer toch om er wat mee te werken voor privé aangelegenheden. Maar nu heb ik een vraagje. Is het mogelijk om cellen/rijen/kolommen vast te zetten zodat deze zichtbaar blijven als je naar onder scrollt? Ik wil dus enkele rijen bovenaan het werkblad steeds kunnen zien, ook als ik een vrij lange lijst heb. Ik hoop dat het wat duidelijk is...

Alvast dank.

Re: rijen 'vastzetten'?

BerichtGeplaatst: wo nov 18, 2015 10:09 am
door RPG
Hallo

menu --> Venster -- > Fixeren

Het is belangrijk om eerst de cursor in de goede cel te zetten.

Uitleg bij een menu optie
  • Zoek in de help file eerst het onderdeel op waar mee je werkt in het linker deel
  • Zoek achter een volgens op in de helpfile
  • Het onderdeel waar van je wat wilt weten.
  • Verwijzingen naar opdrachten en menu's
    menu's
  • Dan weer een onder deel waarvan je wat wilt weten
  • Als laatste klik je dan in het rechter deel op dat waarvan je wat wilt weten.
Soms moet je eerst dubbel klikken op een onderdeel om het uit te breiden.

Romke

Re: rijen 'vastzetten'?

BerichtGeplaatst: wo nov 18, 2015 2:42 pm
door David VB
OK, ik heb dit gezocht en na wat zoeken welke rij ik precies moest aanduiden om het juiste gedeelte vast te zetten, is het me gelukt. Maar dit is zo te zien maar een tijdelijk iets, dus niet te saven in het document, waardoor het weg is telkens ik afsluit en terug open? Mijn bestand bestaat namelijk uit heel wat pagina's die allemaal hetzelfde vastgezette deel zouden moeten hebben en blijven behouden...

Groeten.

Re: rijen 'vastzetten'?

BerichtGeplaatst: wo nov 18, 2015 6:20 pm
door RPG
Hallo

David VB schreef:Maar dit is zo te zien maar een tijdelijk iets, dus niet te saven in het document, waardoor het weg is telkens ik afsluit en terug open?
Uit een kleine test blijkt bij mij dat de instelling bewaard blijft.

Romke

Re: rijen 'vastzetten'?

BerichtGeplaatst: wo nov 18, 2015 6:34 pm
door RPG
Hallo

Het bovenstaande is niet bedoeld voor uitprinten.
Je moet het wel opslaan in ODF indeling.

Romke

Re: rijen 'vastzetten'?

BerichtGeplaatst: do nov 19, 2015 2:49 pm
door David VB
Bedankt alweer voor je antwoord. Had mijn document sowieso al opgeslagen in ODF-indeling, maar werkte eerst niet en nu toch wel zo te zien. Waarschijnlijk iets niet goed gegaan met opslagen vorige keer.

Groeten.