[Opgelost] Tekstomloop bij Afbeelding

Bespreek de tekstverwerker

[Opgelost] Tekstomloop bij Afbeelding

Berichtdoor Gert-jd » wo maart 06, 2019 1:58 pm

In gebruik OpenOffice 4.1.5 onder Windows-10.
In Writer kun je een afbeelding invoeren en vervolgens de omloopgegevens instellen.
Echter bij het openen van een nieuw document moeten deze instellingen telkens opnieuw worden gedaan.
Is er een mogelijkheid om voor Writer de gewenste standaard omloopgegevens vast te leggen die dan gelden voor elk te openen document?
Laatst bijgewerkt door Gert-jd op wo maart 06, 2019 4:20 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
OpenOffice 4.1.5 op Windows 10
Gert-jd
 
Berichten: 2
Geregistreerd: wo maart 06, 2019 12:25 pm
Woonplaats: Julianadorp

Re: Tekstomloop bij Afbeelding

Berichtdoor floris v » wo maart 06, 2019 2:59 pm

Je moet de afbeelding in een frame zetten, je kunt dan voor het frame een opmaakprofiel kiezen en daarvoor de omloopinstellingen zo zetten als je zelf wilt. Als je die dan verder altijd wil gebruiken, moet je een standaardsjabloon maken met de aangepaste opmaakprofielen. Zie daarvoor de tutorial viewtopic.php?f=4&t=18 Je moet dan nog wel steeds dat opmaakprofiel toekennen, natuurlijk, maar dat is dan een kwestie van dubbelklikken in de lijst met opmaakprofielen.
* AOO 4.1.6 op Linux Mint
* Heb je de survival guide voor het forum al gelezen?
Avatar gebruiker
floris v
 
Berichten: 1972
Geregistreerd: za apr 11, 2009 3:30 pm
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Tekstomloop bij Afbeelding

Berichtdoor Gert-jd » wo maart 06, 2019 4:18 pm

Floris v,
Dank voor de beschreven oplossing.
OpenOffice 4.1.5 op Windows 10
Gert-jd
 
Berichten: 2
Geregistreerd: wo maart 06, 2019 12:25 pm
Woonplaats: Julianadorp


Keer terug naar Writer

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten