Pagina 1 van 1

Hoofdstuk koppen niet genummerd

BerichtGeplaatst: zo feb 03, 2019 12:58 am
door musicPanda
Ik heb een .doc bestand dat aangemaakt is in MS Word en een groot aantal hoofdstukken bevat .

Wanneer ik hetzelfde bestand in OpenOffice of LibreOffice open staat er nog steeds een "1" voor het kopje van het eerste hoofdstuk. Maar voor alle andere hoofdstukken staat geen cijfer meer. Het lukt me ook niet om een inhoudsopgave balk aan de zijkant te krijgen waarmee ik in MS Word snel van het ene naar het andere hoofdstuk kan springen.

Ik zou graag advies krijgen of en hoe ik dit kan verhelpen.

Re: Hoofdstuk koppen niet genummerd

BerichtGeplaatst: zo feb 03, 2019 10:02 am
door RPG
In deze [Tutorial] Automatische nummering van koppen (Writer) staat hoe je koppen moet opmaken in OpenOffice. Sla het bestand wel op met een ODF extensie. Bewaar het originele bestand ook zodat je erop terug kunt vallen.

Misschien moet je soms direct opmaak verwijderen. Selecteer daarvoor de tekst en doe dan:
menu --> Opmaak --> StandaardOpmaak (Ctrl-M)

inhoudsopgave (Toon onderwerp) • OpenOffice.org
Bovenstaande link lijkt mij goed voor inhoudsopgave.

Romke

Re: Hoofdstuk koppen niet genummerd

BerichtGeplaatst: zo feb 03, 2019 10:12 am
door musicPanda
Begrijp ik het goed dat OpenOffice alleen de MS Word opmaak accepteert als die middels odf wordt doorgegeven?

Re: Hoofdstuk koppen niet genummerd

BerichtGeplaatst: zo feb 03, 2019 10:18 am
door RPG
Lees mij andere post nog even door vanwege ingevoegde link.

Er zijn over en weer veel problemen dus werk altijd in een(1) tekstverwerker,

Romke

Re: Hoofdstuk koppen niet genummerd

BerichtGeplaatst: zo feb 03, 2019 10:28 am
door RPG

Re: Hoofdstuk koppen niet genummerd

BerichtGeplaatst: zo feb 03, 2019 11:31 am
door floris v
We raden hier aan om je werk in de indeling van OpenOffice op te slaan omdat er bij de conversie naar Word van alles kan misgaan als je b.v. kop- en voetregels gebruikt. Bedenk daarbij dat als je een Word-document opent in Writer, het intern naar de indeling van OpenOffice wordt geconverteerd, en bij opslaan weer naar de Word-indeling.

Re: Hoofdstuk koppen niet genummerd

BerichtGeplaatst: zo feb 03, 2019 5:50 pm
door musicPanda
Dank je voor de toelichting.

Blijft mijn vraag over het inhoudsoverzicht. In MS Word heb ik een geïntegreerde inhoudsopgave en zoekfunctie. Zie bijgevoegd plaatje. Het beste dat ik in OpenOffice kan vinden is de navigator. Maar die is geen deel van de pagina en heeft geen zoekfunctie. Is er iets wat dichterbij komt?
Afbeelding

Re: Hoofdstuk koppen niet genummerd

BerichtGeplaatst: zo feb 03, 2019 5:57 pm
door floris v
Ik vrees dat er nog steeds niets beters is dan de navigator. Misschien dat LibreOffice eens zoiets gaat maken, maar AOO heeft een ernstig tekort aan ontwikkelaars en komt daar dus niet aan toe.

Re: Hoofdstuk koppen niet genummerd

BerichtGeplaatst: zo feb 03, 2019 6:00 pm
door musicPanda
Ok. Bedankt.

Re: Hoofdstuk koppen niet genummerd

BerichtGeplaatst: vr feb 08, 2019 12:23 am
door cornouws
musicPanda schreef:Wanneer ik hetzelfde bestand in OpenOffice of LibreOffice open staat er nog steeds een "1" voor het kopje van het eerste hoofdstuk. Maar voor alle andere hoofdstukken staat geen cijfer meer.

Als je kijkt in het venster Hoofdstuknummering / Outline numbering, zie je in de linker lijst de nummernuiveau's. Per niveau zie je in het midden welk opmaakprofiel eraan is gekoppeld. In jouw geval zal voor de koppen 2 en verder [geen] getoond worden. De oplossing ligt voor de hand :)

musicPanda schreef:Het lukt me ook niet om een inhoudsopgave balk aan de zijkant te krijgen waarmee ik in MS Word snel van het ene naar het andere hoofdstuk kan springen.

De Navigator is al genoemd. Ik zou je willen adviseren daar in allerlei modules eens mee te oefenen. Uiteindelijk is het een krachtig gereedschap :)