auto correctie

Bespreek de tekstverwerker

auto correctie

Berichtdoor sfinx » zo maart 06, 2016 2:01 pm

in de tabel 'vervangen' kan men woorden invoeren om die dan te laten vervangen 'door' (het woord dat ik hier invoer)
tot hier lukt alles
maar als ik dan de door mij betreffende woorden wil laten vervangen.....dan doet ie het niet
nochtans staan ze wel in de lijst 'vervangen' en 'door'
Windows 10
apache openoffice 4.1.2
sfinx
 
Berichten: 4
Geregistreerd: zo maart 06, 2016 1:54 pm

Re: auto correctie

Berichtdoor floris v » zo maart 06, 2016 3:04 pm

Welkom op het forum . We hebben meer informatie nodig om vast te kunnen stellen wat er aan de hand is. Misschien heb je een woordgroep ingevoerd in het vak vervangen terwijl daar maar een woord mag staan. Of vervangen tijdens typen is niet aangevinkt. Werkt het wel voor andere woorden?
* AOO 4.1.6 op Linux Mint
* Heb je de survival guide voor het forum al gelezen?
Avatar gebruiker
floris v
 
Berichten: 1977
Geregistreerd: za apr 11, 2009 3:30 pm
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: auto correctie

Berichtdoor sfinx » ma maart 07, 2016 11:41 am

Voor de woorden die reeds in het prgf staan, werkt het wel
Vervangen tijdens typen is aangevinkt
geen woordgroep

Heb nieuw toestel, dus nieuw OO installatie.
Vroeger gebruikte ik die functie als volgt:
een veelgebruikt woord die ik makkelijk door letters kon invoeren via spatie of enter. (noch spatie of enter doet het hier)
bvb. Ik gebruik veel de eigennaam "Yannick" in mijn documenten.
Werkwijze:
opties voor autocorrectie
In het vak 'vervangen' voerde ik "ya" in
In het vak 'door' voerde ik "Yannick" in
dan 'nieuw' en 'ok'
Mijn invoer staat wel in de lijst, maar de functie doet het niet
Windows 10
apache openoffice 4.1.2
sfinx
 
Berichten: 4
Geregistreerd: zo maart 06, 2016 1:54 pm

Re: auto correctie

Berichtdoor RPG » ma maart 07, 2016 8:57 pm

Hallo

Gebruikers of users profiel
Probeer eens het user profiel te vernieuwen. Het is soms een oplossing voor allerlei problemen. Lees wel goed de aanwijzingen delete niet het userprofiel maar geeft het een andere naam nadat je OpenOffice hebt afgesloten incluis de snelstarter die rechts onder op de toolbar staat.

Ik heb niet zo veel idee over het onderdeel wat nu voor problemen zorgt maar het vernieuwen van het gebruikers wil soms helpen. Later kun je eventueel delen terug kopiëren.

Romke
LibreOffice 6.4.4.2.0 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4215
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: auto correctie

Berichtdoor sfinx » za maart 12, 2016 10:57 am

Het is voor mij niet zo duidelijk om via deze link te weten wat ik moet doen.
Dit gebruikersprofiel is me ook vreemd, ben niet zo'n expert in niet-dagelijkse zaken op pc.
Ik heb versie 4.1.2 en werk met windows 10
Windows 10
apache openoffice 4.1.2
sfinx
 
Berichten: 4
Geregistreerd: zo maart 06, 2016 1:54 pm

Re: auto correctie

Berichtdoor RPG » za maart 12, 2016 12:26 pm

Hallo

Ik denk dat je toch iets moet verdiepen om het probleem op te lossen. Als we te diep op de techniek ingaat kan het soms goed zijn om iemand te zoeken die de techniek wel verstaat.

Ik ben zelf niet zo op de hoogte met het gebruik van auto correctie maar ik heb nu eens gekeken naar hoe het werkt. Het zou kunnen dat het een en ander niet samenloopt met gekozen talen. Bij het invoegen van een vervanging staat boven aan voor welke taal het moet gelden. Je kunt ook kiezen voor alle talen. Kiezen voor alle talen lijkt mij een veilige keuze voor de meeste mensen.
Bij stijlen en opmaak kan er ook gekozen worden voor talen. Ik denk dat bij een standaard instelling hier wel voor Nederlands gekozen zal zijn/worden.

Ik hoop dat deze nadere uitleg het iets verduidelijkt. Het is voor ons ook moeilijk om zonder veel details naar de kern van het probleem te geraken.

Romke
LibreOffice 6.4.4.2.0 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4215
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: auto correctie

Berichtdoor sfinx » zo maart 13, 2016 1:33 pm

Hallo
Dank u voor de hulp, het is opgelost!
Ik moest idd de taal instellen op "Alle"
Nu werkt het wel.
Goede zondag nog.
Windows 10
apache openoffice 4.1.2
sfinx
 
Berichten: 4
Geregistreerd: zo maart 06, 2016 1:54 pm


Keer terug naar Writer

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast