[Opgelost] woordinvulling of autocorrectie instellen

Bespreek de tekstverwerker

[Opgelost] woordinvulling of autocorrectie instellen

Berichtdoor chira » za apr 11, 2015 9:48 pm

Ik vermoed dat dit de juiste benaming is.
Bij mijn vorige pc en het vorig prgr, gebruikte ik die functie om zelf veel gebruikte woorden in de lijst te zetten.
Als ik dan bvb de eerste 2 letters van dat woord typte, dan kwam het volledig woord er te staan bij het drukken op Enter.
Vb. Als ik veel een eigennaam gebruik zoals 'Yasmine', dan z^plaatste ik die eigennaam in de lijst.
Als ik dan 'ya' Enter typte, kreeg ik de volledige naam met hoofdletter en al.
Ik weet niet meer hoe dit hier te doen.
Krijg alleen bij woordinvulling de woorden die er al staan en zie niet hoe ik er zelf kan toevoegen
Weet iemand wat ik bedoel?
Laatst bijgewerkt door floris v op zo apr 12, 2015 8:45 am, in totaal 1 keer bewerkt.
Reden: Titel beschrijvender gemaakt en als opgelost gemarkeerd
Acer Aspire E5, 772G, intel core i5 5200u,
Windows 10, Ram 8GB
AOO 4.1.2,
chira
 
Berichten: 27
Geregistreerd: ma aug 29, 2011 1:20 pm

Re: woordinvulling

Berichtdoor floris v » za apr 11, 2015 9:58 pm

Welkom op het forum. Lijkt me dat Woordinvulling de goede naam is, al gedraagt dat zich bij mij iets anders. Het laat suggesties zien als je een paar letters hebt getypt, maar alleen bij woorden met een minimale lengte. Met welke toetsaanslag je het invullen accepteert kun je zelf instellen. Het zou kunnen dat de gebruiker vroeger meer invloed had op de samenstelling van de lijst, dat zou ik na moeten kijken. Nu lijkt het wat beperkt.
* AOO 4.1.6 op Linux Mint
* Heb je de survival guide voor het forum al gelezen?
Avatar gebruiker
floris v
 
Berichten: 1977
Geregistreerd: za apr 11, 2009 3:30 pm
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: woordinvulling

Berichtdoor chira » zo apr 12, 2015 6:53 am

gevonden:
opmaak - autocorrectie - opties voor autocorrectie - tabblad: vervangen
in het vak 'vervangen' typen wat je wil vervangen, in het vak 'door' wat het moet worden
klik op nieuw, OK
Acer Aspire E5, 772G, intel core i5 5200u,
Windows 10, Ram 8GB
AOO 4.1.2,
chira
 
Berichten: 27
Geregistreerd: ma aug 29, 2011 1:20 pm

Re: woordinvulling

Berichtdoor chira » zo apr 12, 2015 7:01 am

foutje: het is niet op Enter te klikken, maar op de spatiebalk
Acer Aspire E5, 772G, intel core i5 5200u,
Windows 10, Ram 8GB
AOO 4.1.2,
chira
 
Berichten: 27
Geregistreerd: ma aug 29, 2011 1:20 pm

Re: woordinvulling

Berichtdoor floris v » zo apr 12, 2015 8:44 am

Oké, dat is inderdaad niet woordinvulling maar autocorrectie. In elk geval neem ik aan: probleem opgelost.
* AOO 4.1.6 op Linux Mint
* Heb je de survival guide voor het forum al gelezen?
Avatar gebruiker
floris v
 
Berichten: 1977
Geregistreerd: za apr 11, 2009 3:30 pm
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland


Keer terug naar Writer

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast