Gegevensbestand koppelen (knop F4 werkt niet)

Bespreek de tekstverwerker

Gegevensbestand koppelen (knop F4 werkt niet)

Berichtdoor GjM » zo jan 26, 2020 8:24 pm

Ik ben een nieuwe gebruiker van openoffice. Ik gebruik Versie 6.0.7.3 Build ID: 1:6.0.7. Ubuntu 18.04.10
Ik probeer een gegevens bestand (.ods) te koppelen aan een brief (.ott)
De knop F4 werkt niet in het tekst document en ook onder beeld vind ik de knop 'gegevensbestand' niet.
Wat doe ik niet goed ????
Open office versie 6.0.7.3 Build ID: 1.6..0.7 Ubuntu 18.04.10
GjM
 
Berichten: 3
Geregistreerd: zo jan 26, 2020 8:02 pm

Re: Gegevensbestand koppelen (knop F4 werkt niet)

Berichtdoor RPG » zo jan 26, 2020 10:42 pm

Je slaat een paar stappen over
Je moet eerst een databasedocument aanmaken wat wijst naar je spreadsheet. Om de gegevensbronnen te openen moet je een andere sneltoets gebruiken maar in mijn Linux wordt die opgegeten door Linux zelf. Probeer gewoon de menu mogelijkheden.
menu --> Beeld --> Gegevensbronnen


Probeer eerst een databasedocument te maken zie: [Tutorial] Het maken van een geregistreerde database

Ik denk dat de leerweg toch nog wel hard is vanwege een toch wel andere manier van werken. Ik weet ook niet of een ott wel het goede begin is. Er wordt veel meer gewerkt met velden.
LibreOffice 6.3.3.2.0 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4123
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Gegevensbestand koppelen (knop F4 werkt niet)

Berichtdoor GjM » ma jan 27, 2020 10:57 am

Ik denk dat ik niet helemaal duidelijk ben geweest, ik heb een spreadsheet bestand dat is een geregistreerde database.
Probleem is dat ik in het menu onder Beeld de keuze 'gegevensbronnen' niet zie, niet als highlight en ook niet in de achtergrond, ik kan dus niet kiezen.
Open office versie 6.0.7.3 Build ID: 1.6..0.7 Ubuntu 18.04.10
GjM
 
Berichten: 3
Geregistreerd: zo jan 26, 2020 8:02 pm

Re: Gegevensbestand koppelen (knop F4 werkt niet)

Berichtdoor RPG » ma jan 27, 2020 3:08 pm

Je bent inderdaad niet duidelijk geweest.

Ubuntu heeft de gewoonte om het Base niet te installeren. Je moet er ook rekening mee houden dat je LibreOffice gebruik en niet ApacheOffice overigens is dat geen enkel probleem. Het is ook niet aan te raden om terug te gaan naar ApacheOffice.

De linuxversie hebben bijna allemaal een iets aangepaste versie van LibreOffice, dus je moet proberen via de normale manier van jouw Ubuntu het Base gedeelte alsnog te installeren. Misschien kun je proberen ook nog een iets nieuwere versie van LibreOffice te installeren maar gebruik een versie die past bij jouw Ubuntu Versie.

Voorlopig wil ik het hierbij laten.
LibreOffice 6.3.3.2.0 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4123
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Gegevensbestand koppelen (knop F4 werkt niet)

Berichtdoor DiGro » ma jan 27, 2020 3:49 pm

Probeer die optie eens toe te voegen aan Beeld.

Extra > Aanpassen

Tabblad Menu's

Menu Beeld > knop Toevoegen en even zoeken naar Gegevensbronnen (onder Weergave in de linker lijst (op AOO)).

MenuBeeld_weergave gegevensbronnen.png
DiGro

--------------------------
Windows 10 en AOO 4.1.7
Gescand door Ziggo Safe Online (F-Secure)
Avatar gebruiker
DiGro
 
Berichten: 65
Geregistreerd: wo mei 13, 2009 4:57 pm
Woonplaats: Hoorn NH

Re: Gegevensbestand koppelen (knop F4 werkt niet)

Berichtdoor GjM » ma jan 27, 2020 5:26 pm

Ik heb base geinstaleerd en daarmee is het probleem opgelost, hartelijk dank voor de hulp
Open office versie 6.0.7.3 Build ID: 1.6..0.7 Ubuntu 18.04.10
GjM
 
Berichten: 3
Geregistreerd: zo jan 26, 2020 8:02 pm

Re: Gegevensbestand koppelen (knop F4 werkt niet)

Berichtdoor cornouws » za feb 22, 2020 10:49 pm

Hoi GMJ: versie 6.0.7 is LibreOffice, geen OpenOffice.

Trouwens wel een héél oude LibreOffice. We zijn inmiddels bij 6.3.5 / 6.4.0
- altijd de meest recente LibreOffice (en soms OpenOffice) op Ubuntu -
extensies fastNAW & CT2N / https://www.mijncloudoffice.nl
cornouws
 
Berichten: 135
Geregistreerd: do mei 14, 2009 12:43 am

Re: Gegevensbestand koppelen (knop F4 werkt niet)

Berichtdoor eremmel » wo feb 26, 2020 12:57 pm

cornouws schreef:... We zijn inmiddels bij 6.3.5 / 6.4.0
Ik waardeer je betrokkenheid.
W10: LO 6.3.4.2 (x64)
Het is Microsoft marketing die laat geloven dat computers geschikt zijn voor niet technici
eremmel
 
Berichten: 639
Geregistreerd: di sep 01, 2009 10:11 am
Woonplaats: Barneveld, Nederland


Keer terug naar Writer

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten