[Opgelost] Spellingscontrole werkt niet na installeren [...]

Bespreek installatiekwesties — Voeg spellingcontrole, taalmodule toe

[Opgelost] Spellingscontrole werkt niet na installeren [...]

Berichtdoor gimondegraaf » wo jun 23, 2010 1:39 pm

Hallo iedereen,

Nadat ik het forum doorgespit heb en ook deze http://user.services.openoffice.org/nl/forum/viewtopic.php?f=4&t=49&hilit=spellingscontrole tutorial heb doorgenomen heb ik nog steeds een probleem met mijn Nederlandse spellingscontrole.

Ik heb een Engelstalige versie van Oo gedownload (versie 3.2.1) en daarna de Nederlandse woordenboek extensie gedownload/ geinstalleerd. Als ik naar de 'Extension Manager' ga dan staat er dat de woordenboek extensie is geïnstalleerd. Echter er staat geen blauw ABC vinkje bij de taal Nederlands en als ik hem selecteer werkt de spellingscontrole dus ook niet. (Ja, Oo en zelfs hele computer is opnieuw opgestart na installatie van de woordenboek extension.)

Suggesties iemand? Alvast bedankt!
Laatst bijgewerkt door gimondegraaf op do jun 24, 2010 2:25 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Windows XP Professional SP3 + Open Office 3.2.1
gimondegraaf
 
Berichten: 2
Geregistreerd: wo jun 23, 2010 1:27 pm

Re: Spellingscontrole werkt niet na installeren woordenboek

Berichtdoor floris v » wo jun 23, 2010 9:00 pm

Welkom op het forum.

De taal die je voor je tekst instelt is - neem ik aan en sorry voor de open deur, maar je moet alles proberen - Nederlands? Je slaat op in het bestandsformaat van OOo en niet als Word of RTF (dan zou het nog goed moeten gaan trouwens, maar je moet met alles rekening houden) of iets exotisch?
* LibreOffice 4.0; AOO 3.4.1 op Windows Vista
* Heb je de survival guide voor het forum al gelezen?
Avatar gebruiker
floris v
 
Berichten: 1480
Geregistreerd: za apr 11, 2009 3:30 pm
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Spellingscontrole werkt niet na installeren woordenboek

Berichtdoor cornouws » do jun 24, 2010 1:40 pm

Dag Gimon,

Echter er staat geen blauw ABC vinkje bij de taal Nederlands

Het enige dat ik weet, is dat OpenOffice.org opnieuw moet worden gestart.
Verder een voor mij geheel onbekend probleem...

Je zou kunnen proberen:
- OOo helemaal sluiten (incl snelstarter);
- je gebruikersprofiel (Documents and settings\<naam>\Applcation Data\OpenOffice.org\user ) hernoemen;
- OOo starten (nieuw profiel wordt gemaakt).
- Extensie installeren en maar eens kijken..

Succes,
Cor
- altijd de meest recente LibreOffice (en soms OpenOffice) op Ubuntu -
extensies fastNAW & CT2N / sites www.nouenoff.nl & www.librelex.nl
cornouws
 
Berichten: 75
Geregistreerd: do mei 14, 2009 12:43 am

Re: Spellingscontrole werkt niet na installeren woordenboek

Berichtdoor gimondegraaf » do jun 24, 2010 2:23 pm

Cor en Floris, beiden bedankt voor de reactie.

Cor, jouw tip was uiteindelijk de oplossing. Een nieuw profiel aangemaakt en vervolgens was er opeens wel het blauwe ABC-vinkje bij de taal Nederlands. Heb de woordenboek extensie geeneens opnieuw hoeven installeren. Vind dit toch wel een beetje een bug, kan ik dat nog ergens rapporteren?

Nogmaals bedankt!
Windows XP Professional SP3 + Open Office 3.2.1
gimondegraaf
 
Berichten: 2
Geregistreerd: wo jun 23, 2010 1:27 pm

Re: [Opgelost] Spellingscontrole werkt niet na installeren [

Berichtdoor floris v » do jun 24, 2010 2:38 pm

Het gebruikersprofiel raakt nogal makkelijk corrupt, het vernieuwen daarvan blijkt veel problemen op te lossen. Ik heb de troubleshooter voor de spellingcontrole aangevuld met je oplossing.
* LibreOffice 4.0; AOO 3.4.1 op Windows Vista
* Heb je de survival guide voor het forum al gelezen?
Avatar gebruiker
floris v
 
Berichten: 1480
Geregistreerd: za apr 11, 2009 3:30 pm
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: [Opgelost] Spellingscontrole werkt niet na installeren [

Berichtdoor cornouws » do jun 24, 2010 3:01 pm

Hai Floris,

floris v schreef:Het gebruikersprofiel raakt nogal makkelijk corrupt,...


Ik sleep mijn gebruikersprofielen al jaren van hot naar her, heb delen van XP op ubuntu over gezet etc.
Soms zit ik dus met iets dat bij een oude installatie hoort (ligt aan mijn manier van verplaatsten, niet aan hoe OpenOffice.org er mee om gaat!) maar een corrupt gebruikersprofiel kan ik me niet herinneren. Lucky me :-)
- altijd de meest recente LibreOffice (en soms OpenOffice) op Ubuntu -
extensies fastNAW & CT2N / sites www.nouenoff.nl & www.librelex.nl
cornouws
 
Berichten: 75
Geregistreerd: do mei 14, 2009 12:43 am

Re: [Opgelost] Spellingscontrole werkt niet na installeren [

Berichtdoor floris v » do jun 24, 2010 3:07 pm

Eigenlijk off-topic, maar vooruit. Ik heb er ook zo goed als nooit problemen mee, maar de tip om het te vernieuwen wordt niet voor niets vaak gegeven.
* LibreOffice 4.0; AOO 3.4.1 op Windows Vista
* Heb je de survival guide voor het forum al gelezen?
Avatar gebruiker
floris v
 
Berichten: 1480
Geregistreerd: za apr 11, 2009 3:30 pm
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: [Opgelost] Spellingscontrole werkt niet na installeren [

Berichtdoor webnaam » wo okt 20, 2010 2:31 pm

Ik heb problemen van dezelfde aard, maar ben een gebruiker van Windows 7. De gegevens oplossing (gebruikersprofiel hernoemen bij c:\.....\applicationdata\openoffice e.d. werkt niet omdat deze map niet bestaat. Weet iemand de juist routing bij windows 7?

groet
Jos
OpenOffice 3.1 op Windows Vista
webnaam
 
Berichten: 2
Geregistreerd: zo okt 04, 2009 11:19 am

Re: [Opgelost] Spellingscontrole werkt niet na installeren [

Berichtdoor webnaam » wo okt 20, 2010 2:32 pm

Ik heb problemen van dezelfde aard, maar ben een gebruiker van Windows 7. De gegevens oplossing (gebruikersprofiel hernoemen bij c:\.....\applicationdata\openoffice e.d. werkt niet omdat deze map niet bestaat. Weet iemand de juist routing bij windows 7?

groet
Jos
OpenOffice 3.1 op Windows Vista
webnaam
 
Berichten: 2
Geregistreerd: zo okt 04, 2009 11:19 am

Re: [Opgelost] Spellingscontrole werkt niet na installeren [

Berichtdoor floris v » wo okt 20, 2010 2:44 pm

Weet je zeker dat je niet bij de verkeerde regel hebt gekeken?
* Vanaf Vista: \Users\<user name>\AppData\Roaming\OpenOffice.org\3\user. Lees voor user(s): gebruiker(s).
* LibreOffice 4.0; AOO 3.4.1 op Windows Vista
* Heb je de survival guide voor het forum al gelezen?
Avatar gebruiker
floris v
 
Berichten: 1480
Geregistreerd: za apr 11, 2009 3:30 pm
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland


Keer terug naar Installatie en probleemoplossing

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten