Inhoud van cellen wissen.

Forumregels
In dit forum geen vragen stellen, het is uitsluitend bedoeld voor het plaatsten en toelichten van code. Stel vragen in het forum Macro's.

Inhoud van cellen wissen.

Berichtdoor Johan » wo apr 14, 2010 10:18 am

Ooit heb ik op dit forum een macroscript getoond dat de inhoud van een bepaald aantal aangrenzende cellen gaat verwijderen. Door gebruik te maken van getCellRangeByName kan men gebruik maken van de benaming van de cellen zoals men ze benut in het gewone gebruik van functies. Om de inhoud van de cellen te wissen van C5:D86 gaat de macro als volgt:
Code: Selecteer alles   UitklappenInklappen
    sub Gegevens_wissen
    Dim Doc As Object
    Dim Sheet As Object
    Dim CellRange As Object
    Dim Flags As Long

    Doc = ThisComponent
    Sheet = Doc.Sheets(0)  'Het eerste blad of Blad1.'
    CellRange = Sheet.getCellRangeByName("C5:D86")

    Flags = com.sun.star.sheet.CellFlags.STRING + _
          com.sun.star.sheet.CellFlags.VALUE

    CellRange.clearContents(Flags)
    end sub
Johan
 
Berichten: 496
Geregistreerd: di jun 02, 2009 11:53 pm

Re: Inhoud van cellen wissen.

Berichtdoor RPG » wo apr 14, 2010 12:36 pm

Hallo Johan

Ik denk dat het nog verder gaat dan jouw voorbeeld.
CellRange = Sheet.getCellRangeByName("DitCelGebied")
Het bied dan ook de voordelen van de gegeven namen

Romke
LibreOffice 7.1.1.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4385
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Inhoud van cellen wissen.

Berichtdoor Johan » wo apr 14, 2010 4:30 pm

Yep, alles wat u kan bepalen tussen A1:AMJ65536. Een aaneengesloten celrange, zoals Eremmel het in zijn PB formuleert. ;)
Trouwens, als u VALUE gaat vervangen door HARDATTR wist u niet enkel de inhoud van de cellen maar ook de celopmaak. Lees hier. ;)
Johan
 
Berichten: 496
Geregistreerd: di jun 02, 2009 11:53 pm

Voorkom geflikker op scherm

Berichtdoor RPG » za jun 12, 2010 7:17 pm

Hallo

Op dit forum werd een vraag gesteld of het flikkeren van het scherm ook onder drukt kan worden. Uit een klein testje blijkt dat het wel kan.

Code: Selecteer alles   UitklappenInklappen
sub wisdeel
oDoc=thiscomponent
oDoc.lockcontrollers
Vul hier de rest van de routine in
oDoc.unlockControllers
end sub


Romke
LibreOffice 7.1.1.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4385
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland


Keer terug naar Macro voorbeelden

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast