Pagina 1 van 1

Print dialog automatisch sluiten

BerichtGeplaatst: zo mei 09, 2010 6:04 pm
door PVriend
Als ik in mijn macro een aantal printopties instel en dan mbv de print-method het actieve document print, dan verschijnt een print-dialog waar ik vervolgens zelf eerst op <print> moet klikken voordat de macro weer verder gaat. Mijn vraag: is het mogelijk vanuit een macro een document te printen met de print-method, waarbij de print-dialog die dan verschijnt, automatisch verder gaat zonder dat ik daarvoor nog een <enter> moet geven of op <print> moet klikken?

Mijn code:

dim aPrintOpties(0) as new com.sun.star.beans.PropertyValue
dim oDocument as object

oDocument = ThisComponent
aPrintOpties(0).Name = "Pages"
aPrintOpties(0).Value = "1"
oDocument.print(aPrintOps())

Re: Print dialog automatisch sluiten

BerichtGeplaatst: zo mei 09, 2010 8:55 pm
door RPG
Hallo

Dit doet mij denken aan deze draden. Ik doel daarbij niet zozeer op de harde toon maar ook aan de informatie die daar toch ook staat. Mijn idee is dat het in principe niet werkt. Maar ik wil niet uitsluiten dat als je zorgvuldig iets zoekt het misschien mogelijk moet zijn.
In de eerste draad
viewtopic.php?f=26&t=635
staat misschien wel het belangrijkste en dat is dat je moet proberen iets te zoeken waarbij die dialogen vermeden worden. Ik heb geen idee hoe je dat met een print dialoog dat kunt doen.

viewtopic.php?f=26&t=536
viewtopic.php?f=9&t=541&p=2634#p2634

Groeten Romke

Re: Print dialog automatisch sluiten

BerichtGeplaatst: di mei 11, 2010 4:32 pm
door PVriend
Dank voor je reactie en ik begrijp dat je dit soort dialogs wilt vermijden.

Inmiddels heb ik met het commando:

dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:PrintDefault", "", 0, Array())

ervoor gezorgd dat op het gewenste moment een harde print-opdracht wordt verstuurd. Zonder dat daarvoor nog een dialog wordt opgestart.

Groeten Paul

Re: Print dialog automatisch sluiten

BerichtGeplaatst: di mei 11, 2010 4:56 pm
door floris v
Goed werk :!: Dit is de koninklijke weg: in plaats van de dialoog aan te gaan en dan niet weten hoe die te beƫindigen er gewoon niet aan beginnen. ;)

Het is mogelijk allerlei dingen direct met aanroepen van de API in te stellen, zonder dialoogvensters te openen; de moeilijkheid is alleen het goede deel van de API te vinden.