[OPGELOST] Macro neemt andere macro mee?

[OPGELOST] Macro neemt andere macro mee?

Berichtdoor Johan » zo okt 11, 2009 9:22 am

Als ik volgende macro uitvoer:
Code: Selecteer alles   UitklappenInklappen
sub Mail
dim document   as object
dim dispatcher as object
document   = ThisComponent.CurrentController.Frame
dispatcher = createUnoService("com.sun.star.frame.DispatchHelper")
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:Save", "", 0, Array())
dispatcher.executeDispatch(document, ".uno:SendMailto:anyperson@anymailservice.be", "", 0, Array())
end sub

Wordt het macroscript die er net bovenstaat mee uitgevoerd. Bovenstaande macro is verbonden aan Commandbutton_10, terwijl de andere macro verbonden is aan pushbutton_20. Als ik klik op Commandbutton_10, wordt het zichtbaar dat pushbutton_20 mee wordt uitgevoerd daar er een kadertje rond het opschrift op pushbutton_20 komt. Wat is daarvan de oorzaak? De macro die verbonden is aan pushbutton_20 wordt correct uitgevoerd indien er op pushbutton_20 wordt geklikt.
Laatst bijgewerkt door Johan op wo okt 14, 2009 8:22 am, in totaal 1 keer bewerkt.
Johan
 
Berichten: 496
Geregistreerd: di jun 02, 2009 11:53 pm

Re: Macro neemt andere macro mee?

Berichtdoor Johan » di okt 13, 2009 11:52 am

Niemand???
Het is een niet aangenaam gegeven dat dit gebeurd. Het bovenstaande macroscript gaat als volgt:
Code: Selecteer alles   UitklappenInklappen
sub Gegevens_wissen
Dim Doc As Object
Dim Sheet As Object
Dim CellRange As Object
Dim Flags As Long

Doc = ThisComponent
Sheet = Doc.Sheets(0)
CellRange = Sheet.getCellRangeByName("C5:D86")

Flags = com.sun.star.sheet.CellFlags.STRING + _
      com.sun.star.sheet.CellFlags.VALUE

CellRange.clearContents(Flags)
end sub
Dit zorgt ervoor dat alle ingevulde gegevens worden gewist voor het rekenblad wordt opgeslagen. Het wordt blijkbaar niet verzonden. Daar zoek ik ook nog wat er verkeerd loopt. Maar het belangrijkst is natuurlijk dat de gegevens aanwezig blijven. De knop van plaats veranderen haalt in ieder geval niets uit. Heeft iemand een idee waar het verkeerd loopt? :?: :roll:
Johan
 
Berichten: 496
Geregistreerd: di jun 02, 2009 11:53 pm

Re: Macro neemt andere macro mee?

Berichtdoor GerardV » di okt 13, 2009 4:43 pm

Ik denk dat er gewoon te weinig gegevens voor zijn om hier een nuttige uitspraak over te doen.

Er zal tocht ergens een verwijzing van uit commandbutton_10 naar de macro die je met pushbutton_20 aanroept.
Mogelijk staan in de eigenschappen (gebeurtenissen) van de command button meerdere macro's, die aan geroepen worden.
Mogelijk wordt de ene macro van uit een ander event aangeroepen.

Heb echt te weinig info om er iets zinnigs over te zeggen. :?
OpenOffice 3.1 op Windows Vista
Nog niet gehinderd door enige vorm van kennis....
GerardV
 
Berichten: 68
Geregistreerd: za sep 12, 2009 10:20 pm
Woonplaats: Nederland

Re: Macro neemt andere macro mee?

Berichtdoor Johan » di okt 13, 2009 5:35 pm

Maar met uw antwoord kan ik wel iets aanvangen. Aantonen dat de oorzaak bijvoorbeeld niet ligt waar u denkt, door schermafdrukken te posten. Zoals: Afbeelding
Zoals u hieronder kan zien leidt hij naar juiste macroscript:
Afbeelding
Wat kan nog de oorzaak zijn? Van harte dank om mee te helpen denken!! :D
Johan
 
Berichten: 496
Geregistreerd: di jun 02, 2009 11:53 pm

Re: Macro neemt andere macro mee?

Berichtdoor GerardV » di okt 13, 2009 7:21 pm

Probeer eens in plaats van "Indien focus bereikt" de macro toe te wijzen aan "Muisknop ingedrukt".
Doe dit ook voor de andere button.

Gerard
OpenOffice 3.1 op Windows Vista
Nog niet gehinderd door enige vorm van kennis....
GerardV
 
Berichten: 68
Geregistreerd: za sep 12, 2009 10:20 pm
Woonplaats: Nederland

Re: Macro neemt andere macro mee?

Berichtdoor Johan » wo okt 14, 2009 8:22 am

Zo simpel kan de oplossing dus zijn!! Hartelijk dank! :) 8-)
Johan
 
Berichten: 496
Geregistreerd: di jun 02, 2009 11:53 pm


Keer terug naar Macro's

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron