etiketten

Weet je niet waar je je bericht moet zetten? Doe het hier

etiketten

Berichtdoor mcmeltzer » di maart 26, 2019 6:47 pm

Apache_OpenOffice_4.1.6_Win_x86 windows10
probleem: koppeling database met etikettenvel werkt niet meer (vroeger wel)
probleem etiketten OO uit database
Apache_OpenOffice_4.1.6_Win_x86 windows10

probleem: de koppeling van de adressen met de database werkt niet meer
Vroeger ging het wel en er is niets veranderd op mijn pc

Ik doe het volgende:

open een leeg tekstbestand
kies bestand/nieuw/etiketten
de tabs etiketten/grootte/opties zijn al ingevuld met

etiketten:formaat velmerk Avery A4
grootte: alle velden correct ingevuld
opties: hele pagina en inhoud synchroniseren

kies in het menu: bestand nieuw etiket
nu krijg ik een leeg etiketten vel zoals verwacht

wijs nu de database aan:gegevensbronnen/database kerstadres2018
en de tabel is:tabel kerstadres2018

Nu verschijnt de gekozen tabel boven in het scherm
tot zover gaat alles goed en net als vroeger

Nu sleep ik het eerste etiketveld (tabel header init) uit de bovenstaande tabel in het etiket
het etiket moet er zo uitzien:
<init> <naam>
<adres>
<postcode> spatie <stad>
<land> <next record>
na het laatste veld wordt het veld next record ingevoegd met
invoegen/velden/overige/volgende record
daarna synchroniseren om de data uit de tabel te halen naar het etikettenvel.

Slepen van de header van een tabelkolom moet <veldnaam> opleveren.
Maar slepen van de tabel-header (kolomnaam) init naar het etiket levert NIET
het resultaat <init> zoals vroeger wel gebeurde, maar een grijs gemarkeerde tekst
met een beschrijving (pad) van het veld: kerstadres2018.kerstadres2018.init

Gevolg van deze fout: bij SYNCHRONISEREN worden de data NIET uit de tabel
gehaald maar de padnaam van het veld blijft staan.

Is het probleem duidelijk?
Is er iemand met een oplossing?
Matthijs
Apache_OpenOffice_4.1.6_Win_x86 op WINDOWS10
mcmeltzer
 
Berichten: 6
Geregistreerd: di maart 26, 2019 6:07 pm

Re: etiketten

Berichtdoor RPG » di maart 26, 2019 7:28 pm

Voor problemen met etiketten verwijs ik altijd naar de [Tutorial] Het maken van etiketten.

Ik weet niet of ik alles goed begrijp. Bij synchroniseren is het de bedoeling dat alle etiketten de zelfde inhoud krijgen. In het algemeen moet het synchroniseren niet aangevinkt worden. Het moet alleen aan gevinkt worden wanneer je een blad met de zelfde etiketten wilt hebben .

Kun je wel de gegevens zien in de gegevensbronnen?

Romke
Laatst bijgewerkt door RPG op wo maart 27, 2019 1:34 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Reden: Ik heb een fout in de link hersteld.
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4023
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: etiketten

Berichtdoor mcmeltzer » wo maart 27, 2019 1:13 pm

nee, de etiketten moeten alle verschillend zijn
ze worden per VEL gemaakt volgens de opties:vel
het synchroniseren is nodig om de inhoud van de tabel uit de base
naar de etiketten op het vel te brengen
vroeger werkte dit ook,
maar nu nioet meer
het gaat fout bij het slepen van de veldnaam uit de tabel naar het etiket

Matthijs
Apache_OpenOffice_4.1.6_Win_x86 op WINDOWS10
mcmeltzer
 
Berichten: 6
Geregistreerd: di maart 26, 2019 6:07 pm

Re: etiketten

Berichtdoor RPG » wo maart 27, 2019 1:54 pm

Het synchroniseren heeft naar mijn mening een ander doel dan waar jij het voor gebruikt. Ik doe hier onder een stuk uit de help file.

Inhoud synchroniseren
U kunt één enkel etiket of visitekaartje bewerken en de inhoud van de overige etiketten of visitekaartjes op de pagina bijwerken als u op de knop Etiketten synchroniseren klikt.
Etiketten synchroniseren
De knop Etiketten synchroniseren verschijnt alleen in uw document als u Inhoud synchroniseren hebt geselecteerd op het tabblad Opties toen u de etiketten of visitekaartjes maakte.
Kopieert de inhoud van het etiket of visitekaartje linksboven naar de overige etiketten of visitekaartjes op de pagina.


mcmeltzer schreef:het synchroniseren is nodig om de inhoud van de tabel uit de base
naar de etiketten op het vel te brengen
Voor het overbrengen van gegevens naar de velden is een andere knop op de toolbar van de gegevensbronnen verantwoordelijk. Eerst moet je de gewenste gegevens selecteren. Dit kan een enkel record zijn maar ook de gehele tabel. Bij het selecteren van minimaal 1 record wordt ook de knop "Gegevens naar velden" actief. Door er op te klikken worden de gegevens naar het document gebracht. Wanneer je alsnog op de knop synchroniseren klikt worden alle etiketten gelijk aan de eerste.
Ik heb het idee dat je in eerste instantie beter mijn tutorial kunt volgen dan proberen de werking van allerlei knoppen te ontdekken. Het ontdekken van allerlei mogelijk is alleen bedoeld voor diegenen die plezier hebben in het lezen van de handleiding of voor diegenen die het bijna dagelijks nodig hebben en daarom wel de handleiding moeten lezen of ze willen of niet.

Waar ik wel benieuwd naar ben of je wel de gewenste gegevens in de gegevensbronnen ziet?
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4023
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: etiketten

Berichtdoor RPG » wo maart 27, 2019 2:10 pm

Ik krijg het idee dat je zelf je document ontworpen hebt en daar is niets verkeerd aan maar opslaan met een DOC extensie wil het geheel wel in de war schoppen met andere woorden het werkt niet zoals verwacht.
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4023
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: etiketten

Berichtdoor RPG » do maart 28, 2019 1:12 am

mcmeltzer schreef:Slepen van de header van een tabelkolom moet <veldnaam> opleveren.
Maar slepen van de tabel-header (kolomnaam) init naar het etiket levert NIET
het resultaat <init> zoals vroeger wel gebeurde, maar een grijs gemarkeerde tekst
met een beschrijving (pad) van het veld: kerstadres2018.kerstadres2018.init
Wat je ziet na het slepen van een kolomkop is niet zo eenduidig als jij verwacht. Het resultaat is afhankelijk van verschillende menu opties

Menu --> Beeld -->Veldarceringen
Menu --> Beeld -->Veldnamen

Er is in Nederland een gezegde van: Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Voor OpenOffice maar voor computers in het algemeen is dat gezegde ook wel waar. Er zijn veel goede methoden om tot een goede oplossing te komen. Het is niet dat een ander iets gelijk fout is. Voor beginners is een andere manier van tonen van gegevens vaak storend maar er kan best wel een goede reden zijn om iets op een andere manier te tonen. Soms is het heel simpel op iets op een andere manier te tonen. Als voorbeeld: Op mijn mobiele telefoon was een grote ruimte voor het tonen van favorieten. Deze grote ruimte was er eerst niet. Na dat ik mij hieraan enige tijd ge-ergerd had bleek de ruimte heel eenvoudig kleiner te maken te zijn door mijn vinger te plaatsen op de grens en daarna naar boven te bewegen. Wat wil ik er mee zeggen: soms moet je gewoon iets proberen. De meeste computer kennis heb ik verkregen door het eindeloos proberen.
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4023
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: etiketten

Berichtdoor mcmeltzer » do maart 28, 2019 3:21 pm

Menu --> Beeld -->Veldnamen is een goede tip,
nu krijg ik weer <veldnaam> in het etiket

synchroniseren is nu nodig om op elk etiket dezelfde veldstructuur
te kopieren. Uit de door u gegeven handleiding blijkt dat ook:
[i]De knop Etiketten synchroniseren verschijnt alleen in uw document als u Inhoud synchroniseren hebt geselecteerd op het tabblad Opties toen u de etiketten of visitekaartjes maakte.
Kopieert de inhoud van het etiket of visitekaartje linksboven naar de overige etiketten of visitekaartjes op de pagina.[/i]


maar nu moet ik de knop gegevens naar velden klikken,
maar deze is grijs en inactief (de tabel is wel in beeld )
Hoe komt dat?
Apache_OpenOffice_4.1.6_Win_x86 op WINDOWS10
mcmeltzer
 
Berichten: 6
Geregistreerd: di maart 26, 2019 6:07 pm

Re: etiketten

Berichtdoor mcmeltzer » do maart 28, 2019 3:26 pm

op de vraag of de tabelgegevens zichtbaar zijn is het antwoord:
ja de tabelrecords staan boven in beeld als gegevensbron
de base is geregistreerd in Open Office volgens deze instructies uit de handleiding:
Zo registreert u een bestaand databasebestand:
1. Kies Extra - Opties - OpenOffice.org Base - Databases.
2. Klik op Nieuw en selecteer het databasebestand.
Apache_OpenOffice_4.1.6_Win_x86 op WINDOWS10
mcmeltzer
 
Berichten: 6
Geregistreerd: di maart 26, 2019 6:07 pm

Re: etiketten

Berichtdoor mcmeltzer » do maart 28, 2019 3:36 pm

probleem is opgelost
voor je gegevens naar velden klikt moet je eerst de database markeren door linksboven
op het hoekvakje te klikken
Alles werkt nu naar behoren
dank voor uw hulp
Apache_OpenOffice_4.1.6_Win_x86 op WINDOWS10
mcmeltzer
 
Berichten: 6
Geregistreerd: di maart 26, 2019 6:07 pm

Re: etiketten

Berichtdoor RPG » do maart 28, 2019 9:02 pm

In de eerste plaats is het fijn dan het probleem is opgelost. Het maken van Etiketten op de door jouw beschreven manier komt mij wat eigenaardig over maar wie ben ik. Wat ik zo vreemd vindt is het gebruik van synchroniseren. Maar ik heb er ook wat van geleerd namelijk dat de inhoud van het etiket links boven letterlijk wordt gekopieerd in de andere etiketten. Dat ik het nog niet volledig had begrepen kan misschien liggen dat ik het ook pas voor de tweede keer bekijk.

Romke
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4023
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: etiketten

Berichtdoor mcmeltzer » za maart 30, 2019 10:52 pm

Dank voor het meedenken
Als je een betere methode hebt voor het maken van etiketten,
dan wil ik dat graag horen
De etiketten moeten uit een adressentabel geprint worden,
dus zijn allemaal verschillend.
Bij mijn weten kan dat alleen door synchroniseren.
Matthijs
Apache_OpenOffice_4.1.6_Win_x86 op WINDOWS10
mcmeltzer
 
Berichten: 6
Geregistreerd: di maart 26, 2019 6:07 pm

Re: etiketten

Berichtdoor RPG » za maart 30, 2019 11:59 pm

Mijn manier van etiketten maken is dat ik het geheel doe in de assistent. daar plaats ik ook alle labels er in. Daar zorg ik er voor dat de velden op de goede plaats staan. Als het document klaar is hoef ik alleen nog een print opdracht te geven. Ook kan het document opgeslagen worden voor later gebruik. Dat staat ook in de tutorial.

Ik ben nooit op het idee gekomen om het op een andere manier te doen. Dat heeft denk ik ook gemaakt dat ik jouw begin op een andere manier gelezen heb dan wat jij bedoelt hebt. Ik moet ook wel tot de conclusie komen dat je etiketten op jouw manier kunt maken. Zoals ik eerder schreef er zijn vele wegen die naar Rome leiden.

mcmeltzer schreef:Bij mijn weten kan dat alleen door synchroniseren.
Dit is wat je zelf gemakkelijk kunt uit testen. Je schrijft als ik het goed begrijp dat je een writer document krijgt met veldnamen voordat je synchroniseren toepast. Dit kun je laten uitprinten. Eventueel kun je eerst de geselecteerde gegevens naar de velden laten verplaatsen en het dan laten uitprinten. Er is wel een verschil in wat je ziet. Het geheel is niet zo eenduidig.

Wat is nu naar mijn het idee van Synchroniseren: Ik denk om kleine veranderingen te brengen in etiketten als er gebruik gemaakt wordt tabellen in de gegevensbronnen.
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4023
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland


Keer terug naar Beginners

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten