OPGELOSTWaarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Bespreek het databaseprogramma

OPGELOSTWaarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor AliceWonders » za apr 30, 2016 10:05 pm

Hallo,

Ik wil graag 2 keuzelijsten op mijn formulier. De eerste bevat de achternaam, de tweede de voornaam.
Als de achternaam is ingevuld, zou ik in de lijst met voornamen, enkel de namen willen zien die bij een achternaam horen.

Dus bijvoorbeeld mijn tabel is als volgt:

ID Achternaam Voornaam
1 Janssen Piet
2 Janssen Sjef
3 Janssen Sjaan
4 Peterse Janneke
5 Franssen Jip

Op mijn formulier kies ik uit de keuzelijst_achternaam bvb "Janssen", dan wil ik bij de keuzelijst_voornaam enkel Piet, Sjef en Sjaan zien ipv de hele tabel.

Hoe moet ik dit doen?
Laatst bijgewerkt door AliceWonders op di mei 03, 2016 8:54 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Open Office 4.1.2 op Windows 7
AliceWonders
 
Berichten: 14
Geregistreerd: za apr 30, 2016 9:57 pm

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor RPG » zo mei 01, 2016 9:42 am

Hallo

Filter examples van Arineckaig geeft een goede uitleg over het gevraagde. Het geeft details over base-forms voor beginners. In de help file staan nog meer details die soms echt beheerst moeten worden.

Romke
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4006
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor AliceWonders » zo mei 01, 2016 11:19 am

Dankjewel.

De Powerfiltering zou dan nog het best overeenkomen met wat ik wil. Al is het niet helemaal wat ik wil zien, maar misschien kan ik dat er later nog wel van maken.
Maar de beschrijving in de pdf is voor mij niet echt duidelijk. Ik heb echt een stap-voor-stap uitleg nodig. Liefst in het Nederlands.
Weet je dit ergens te vinden misschien?
Open Office 4.1.2 op Windows 7
AliceWonders
 
Berichten: 14
Geregistreerd: za apr 30, 2016 9:57 pm

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor RPG » zo mei 01, 2016 11:35 am

Hallo

Ik weet niet wat je in deze met een stap voor stap uitleg bedoelt. De powerfilters lijkt mij echt een stap voor stap uitleg het is helaas in het Engels maar dat lijkt mij niet echt het probleem. Het gevraagde is echt niet gemakkelijk. Begin met eenvoudige zaken zodat je een idee krijgt hoe het een en ander werkt.

Leer eerst de werking van een listbox te begrijpen. De tweede stap is het begrijpen van queries in samen werking met formulieren zoals e die ziet in de form-navigator. Ik verwijs naar die tutorial omdat de schrijver het daar echt mooi heeft uitgelegd.

Romke
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4006
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor AliceWonders » zo mei 01, 2016 11:57 am

Met stap voor stap bedoel ik dat ik weet waar en in welke volgorde ik ergens op moet klikken. Hoe ik het formulier maak en wat ik moet selecteren als subformulier.

In mijn eigen database wil ik bvb cases toewijzen aan personen.
De tabel voor de case bevat de voor- en achternaam van de klant, die gekoppeld zijn aan de klantentabel.
Ik wil automatisch de mogelijke voornamen zien als ik de achternaam van de klant selecteer en daarnaast zijn op het formulier verschillende dropdowns te zien met bvb omschrijving van het probleem en uitgevoerde handeling.
Bij het opslaan moet de case aan de juiste klant gelinkt worden.


Als ik zelf een subformulier aanmaak, kan ik bij "From Properties" , "content" enkel een van mn tabellen selecteren, maar geen sql invoeren. Ik heb geen idee waar dat aan ligt en wat ik had moeten doen om dat wel mogelijk te maken. Ik snap wel dat dat aan mijn basiskennis ligt, maar de tutorial maakt het niet echt duidelijker.
Open Office 4.1.2 op Windows 7
AliceWonders
 
Berichten: 14
Geregistreerd: za apr 30, 2016 9:57 pm

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor RPG » zo mei 01, 2016 12:28 pm

Hallo

Ik denk dat het gaan voor een meer eenvoudige oplossing voorlopig beter is. Dat is een eenvoudige listbox in een gridcontrol.

De naam
Maak eerst in een query de naam die je wilt tonen. Dat kan mogelijk met de volgende query:
Code: Selecteer alles   UitklappenInklappen
Select
"ID",
"Achternaam" || ' ' ||  "Voornaam" as "KlNaam"
from "Klanten"

Als het goed is wordt de ID bewaard en de naam getoond,eventueel de volgorde omdraaien.

Probeer het bovenstaande eerst in een aparte tabel en niet gelijk op een belangrijke tabel. Een listbox toont gegevens uit een andere tabel dan waar het basis gegeven staat.

Soms is het kiezen voor een eenvoudige oplossing beter. Wanneer je zelf wilt ontwerpen dan ontkomt je er niet aan om alle details te leren. Ik denk dat het voor een ondernemer ook niet verkeerd is om dit uit te besteden aan een andere ondernemer. Iedere ondernemer is gespecialiseerd op zijn eigen vak. Vakkennis maakt dat je iets in een kortere tijd kunt doen dan een leek. Ik ben geen ondernemer maar een hobbyist.

Romke
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4006
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor AliceWonders » zo mei 01, 2016 12:59 pm

Dankje!

Op zich is dit een goede oplossing. Het ID wordt nog niet in de tabel opgeslagen, maar dat kan ik misschien nog wel uitvinden.

Ik zou het heel graag uit besteden aan iemand anders ;) :D
Ik doe het voor een vereniging zonder winstoogmerk. Ze zijn volledig afhankelijk van giften en subsidies. Een databaseprogrammeur betalen zit er niet in.
Ik begrijp er wel iets of wat van, maar mijn kennis is gewoon beperkt. Heb nog wel wat Visual Basic en SQL kennis uit een ver verleden, maar ook niet meer dan de basis.
Open Office 4.1.2 op Windows 7
AliceWonders
 
Berichten: 14
Geregistreerd: za apr 30, 2016 9:57 pm

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor RPG » zo mei 01, 2016 1:12 pm

Hallo

AliceWonders schreef:Het ID wordt nog niet in de tabel opgeslagen, maar dat kan ik misschien nog wel uitvinden.
Als het goed is wordt die opgenomen in de tabel die genoemd wordt in het formulier.

Romke
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4006
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor AliceWonders » zo mei 01, 2016 1:23 pm

Dit is mn code:

SELECT "KlantID", "Achternaam" || ' ' || "Voornaam" AS "KlantNaam" FROM "KlantenInvoer" ORDER BY "KlantNaam" ASC

KlantID is zowel een kolom in de tabel KlantenInvoer als in CaseInvoer.
De waarde wordt daar nu correct in opgeslagen.

Maar de klantnaam wordt nergens opgeslagen. CaseInvoer heeft een kolom "KlantNaam"


Bij het invoeren van het formulier zie ik enkel het KlantID en niet de KlantNaam in de dropdown. In het SQL menu staan ze beiden op zichtbaar, als ik KlantID onzichtbaar maar, verdwijnt deze uit de query
Open Office 4.1.2 op Windows 7
AliceWonders
 
Berichten: 14
Geregistreerd: za apr 30, 2016 9:57 pm

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor RPG » zo mei 01, 2016 1:37 pm

Hallo

Begrijp je ook dat je een query voor het formulier hebt een een query voor de listbox. Deze beide queries zijn niet het zelfde.
lees
https://forum.openoffice.org/nl/forum/v ... ?f=4&t=977

Romke
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4006
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor AliceWonders » zo mei 01, 2016 3:12 pm

Euhmm.. ik dacht het wel? Maar ik kan je antwoord niet plaatsen bij mijn vraag.. dus ik denk het niet?
Open Office 4.1.2 op Windows 7
AliceWonders
 
Berichten: 14
Geregistreerd: za apr 30, 2016 9:57 pm

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor AliceWonders » zo mei 01, 2016 3:41 pm

Overigens is het inmiddels wel gelukt om de Achternaam en Voornaam te laten zien in de Dropdown en de KlantID te laten opslaan in de tabel.
Maar de klantnaam wordt nog altijd niet opgeslagen.

Ik snap dat ik meer wil dan dat er mogelijk is met mijn verstand en kennis. Maar ik kan niet goed snappen dat iets dat zoveel voorkomt, zo moeilijk moet zijn om voor elkaar te krijgen in Open Office.
Open Office 4.1.2 op Windows 7
AliceWonders
 
Berichten: 14
Geregistreerd: za apr 30, 2016 9:57 pm

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor eremmel » zo mei 01, 2016 3:48 pm

AliceWonders schreef:Dankje!
Ik zou het heel graag uit besteden aan iemand anders ;) :D
Ik doe het voor een vereniging zonder winstoogmerk. Ze zijn volledig afhankelijk van giften en subsidies. Een databaseprogrammeur betalen zit er niet in.
Ik begrijp er wel iets of wat van, maar mijn kennis is gewoon beperkt. Heb nog wel wat Visual Basic en SQL kennis uit een ver verleden, maar ook niet meer dan de basis.


Als je begint om iets te maken voor een vereniging kom je er nooit meer van af. Iets maken kan lastig zijn, maar er zijn telkens weer nieuwe zaken of wijzigingen gewenst. Jou opvolger moet maar net ook verstand hebben van AOO. Voor een vereniging mag je ook een stukje robuustheid enz verwachten (backups etc.).

Is het niet handiger om een te kijken wat er al beschikbaar is aan gratis pakketten of soms kun je voor een klein bedrag iets aanschaffen (<100,-) ensommige bedrijven hebben speciale tarieven voor non-profit. Dit 'betaald' zich uiteindelijk terug.

De vereniging waarvoor je werkt is vast niet de enige in Nederland die deze automatiseringsvraag heeft. Ga eens navragen bij 'gelijksoortige' verenigingen.
Het is Microsoft marketing die laat geloven dat computers geschikt zijn voor niet technici
eremmel
 
Berichten: 627
Geregistreerd: di sep 01, 2009 10:11 am
Woonplaats: Barneveld, Nederland

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor RPG » zo mei 01, 2016 3:49 pm

Hallo

Je merkt dat omgaan met base niet eenvoudig is. Ook het woord gebruik is nogal moeilijk. Het woord formulier wordt zowel gebruikt voor het document als voor datgene wat je ziet in de form-navigator. Voor het laatste proberen we ook wel data-form te gebruiken.

Het is belangrijk dat je al een document-formulier hebt voor je klanten. Daar hen je ook een tabel voor je klanten tabel. Deze klanten tabel wordt alleen maar getoond in het andere formulier door middel van de listbox.

Case document formulier
Zorg dat je een tabel heb voor je case zaken. In deze tabel staat niet de klantnaam maar een ID naar de klant. Het ID moet een uniek nummer zijn.
Zorg er voor dat je case document formulier een grid control heeft. Dat is gemakkelijk te doen met de wizard. Verander daarna de kolom waar de ID staat van de klant naar een listbox. Selecteer de kolom daarna RMK en veranderd het tot listbox. Vul de query in en alle andere zaken. Het doel van de listbox is het tonen van een naam en het opslaan van een getal. Het getal is voor de computer en de naam is voor de mens.

Ik weet dat dit allemaal niet gemakkelijk is maar dan leer je hoe het werkt. Het is echt ook veel testen en proberen. Ik ga er van uit dat je in de form-navigator maar een enkel formulier ziet staan.

Dit kruist voorlopig andere bericht maar er lijkt mij voortgang in te zitten.
Romke
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4006
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor AliceWonders » zo mei 01, 2016 4:14 pm

Ik heb nu een formulier (Klantgegevens) gemaakt met een subformulier in een grid (Casegegevens)
De juiste cases worden weergegeven bij de juiste klant, dus dat lijkt zover goed te gaan.

De cases hebben een aparte tabel en de klanten ook. Ik kan de klanten invoeren via een ander formulier en de cases ook.


Is het ook mogelijk om een tweede subformulier op een formulier te zetten? (klanten hebben bvb ook kinderen of partners, daar heb ik aparte tabellen voor, maar het zou handig zijn om alles wat aan een klant gelinkt is, op 1 formulier te zien)
Open Office 4.1.2 op Windows 7
AliceWonders
 
Berichten: 14
Geregistreerd: za apr 30, 2016 9:57 pm

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor RPG » zo mei 01, 2016 4:28 pm

Hallo

Wanneer je de form navigator gebruikt kun je net zoveel main-form maken als je wilt. In elk main kun je weer net zoveel subform maken als je wilt. Het mag duidelijk zijn dat er een verschil is tussen een main-form en een sub-form. Een sub-form is voor het tonen van details van het geselecteerde in het main-form.

Romke
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4006
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor AliceWonders » zo mei 01, 2016 5:14 pm

Ik kan een subformulier maken in de Form Navigator, maar hoe krijg ik dan een grid dan zichtbaar op mijn formulier?
Open Office 4.1.2 op Windows 7
AliceWonders
 
Berichten: 14
Geregistreerd: za apr 30, 2016 9:57 pm

Re: Waarde uit keuzelijst gebruiken in andere keuzelijst

Berichtdoor AliceWonders » zo mei 01, 2016 5:20 pm

Oh gevonden!
Open Office 4.1.2 op Windows 7
AliceWonders
 
Berichten: 14
Geregistreerd: za apr 30, 2016 9:57 pm


Keer terug naar Base

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten