Pagina 1 van 1

Vraagje over keuzeveld in formulier

BerichtGeplaatst: wo okt 07, 2015 9:30 pm
door PeterSimons
Het lukt me om een keuzeveld in een formulier te gebruiken. Maar wat me niet lukt is om een ander veld in de keuzelijst te laten zien, dan dat er in de tabel wordt opgeslagen.

Ik heb een query die relatie_Id en relatie_Naam geeft. Nu wil ik in de tabel de relatie_Id opslaan, en in het keuzeveld de relatie_naam zichtbaar hebben. Waar zit het verlossende "vinkje"? Ik heb al wel gevonden dat het "gebonden veld" bij "0" begint.

Groetjes,
Peter

Re: Vraagje over keuzeveld in formulier

BerichtGeplaatst: do okt 08, 2015 8:40 am
door RPG
Hallo

PeterSimons schreef:Het lukt me om een keuzeveld in een formulier te gebruiken. Maar wat me niet lukt is om een ander veld in de keuzelijst te laten zien, dan dat er in de tabel wordt opgeslagen.
Ik denk dat je beter een keuzelijst(listbox) kunt gebruiken.Een keuzelijst(listbox) die in een tabel gebruikt wordt heeft wel iets andere eigenschappen dan een losstaande keuzelijst(listbox). Verwissel eventueel de volgorde van de twee velden.

Een inleidende [Tutorial] Ontwerpen formulieren is goed om te lezen en de engelse versie geeft ook links naar echt goede informatie. Aan het eind van het tweede bericht staat iets over de listbox.

Romke

Re: Vraagje over keuzeveld in formulier

BerichtGeplaatst: do okt 08, 2015 9:07 am
door PeterSimons
Ik schrijf keuzeveld, maar bedoel keuzelijst / listbox. Ik had je link al gelezen, maar daarin staat niet het antwoord op mijn vraag:

Hoe kan ik in de listbox "RelatieNaam" zien, waarna "RelatieId" in het tabel wordt opgeslagen.

De SQL is slechts:
SELECT "RelId" AS "RelId",
"RelNaam" || ' ' || "RelStraat" AS "RelNaam"

FROM "Relatie"
WHERE "Actief" = TRUE
ORDER BY "RelNaam" ASC

De listbox is nu gevuld met RelId, allemaal nummers welke niemand iets zegt.

listbox.png

Re: Vraagje over keuzeveld in formulier

BerichtGeplaatst: do okt 08, 2015 9:15 am
door RPG
Hallo

De Nederlandse namen kosten me wat moeite daar ik altijd met een Engelse versie werk. Later heb ik dit nog toegevoegd in het andere bericht:Verwissel eventueel de volgorde van de twee velden. Het is mogelijk dat je dat niet hebt kunnen lezen.

Ik denk dat de query dit moet zijn:
Code: Selecteer alles   UitklappenInklappen
SELECT
   "RelNaam" || ' ' || "RelStraat" AS "RelNaam",
   "RelId" AS "RelId"
FROM "Relatie"
WHERE "Actief" = TRUE
ORDER BY "RelNaam" ASC


Romke

Re: Vraagje over keuzeveld in formulier

BerichtGeplaatst: do okt 08, 2015 9:29 am
door PeterSimons
Yep, dat werkt!
Fijn, nu kunnen de andere formulieren die deze lookup gebruiken ook werkend gemaakt worden.

Thanx!

Peter