Pagina 1 van 1

Formulier: n:n relatie, waarbij één inputtabel kind is

BerichtGeplaatst: wo feb 11, 2015 12:10 pm
door BSP
Allen,
Mijn database is zo opgezet, dat ik mijn relaties moet kunnen kan labelen (met tags):

- Divisie (blauw of groen);
- Beurzen/ evenementen waar ik de relatie heb gesproken;
- Branche ==>>Niche
- Rollen (leverancier/ klant/ financier)

Het betreft in alle gevallen n:n relaties.

Nu heb ik met de manual de meest eenvoudige problemen wel opgelost bij het opzetten van een formulier.

Het probleem waar ik tegen aanloop, houdt verband met de Branche en Niche. Een niche is een tabel welke afhankelijk is van de branche als 1:n Daarom is het onnodig om een koppeltabel branche op te zetten. Immers, als je weet in welke nichemarkt een klant actief is, weet je automatisch tot welke branche deze niche markt behoort. Nu is mijn vraag, hoe ik eenformulier op kan zetten, waarbij ik in een koppeltabel, relaties aan een niche koppel, waarbij de branche-tabel wel gebruikt wordt om de niches te filteren, maar verder niet nodig is om de koppeltabel te vullen.

Zie bijgaand een schematisch tekeningetje.

Dank voor aandacht,

Berthold Spaans

Re: Formulier: n:n relatie, waarbij één inputtabel kind is

BerichtGeplaatst: wo feb 11, 2015 11:17 pm
door RPG
Hallo

De vraag is mij niet zo duidelijk maar dat kan ook liggen aan mijn eigen gebrek aan ervaring in het ontwerpen van formulieren liggen.

OpenOffice laat zich niet zo gemakkelijk automatiseren. Dat betekent dat de ontwerpen kennis over SQL moet verzamelen en dit combineren met de mogelijkheden die OOo biedt. Als ik de vraag goed begrijp lijkt mij een tabel in een formulier het beste. Die tabel moet dan ook nog eens listboxen hebben.

Romke

Re: Formulier: n:n relatie, waarbij één inputtabel kind is

BerichtGeplaatst: do feb 12, 2015 9:15 pm
door eremmel
Je kunt binnen een formulier sub-formulieren maken, je probleem is, is dat je Branche aan de ene kant de Relatie moet volgen via Niche:
Relatie -> Niche -> Branche.
Aan de andere kant wil je de selectie van Niche kunnen sturen via Branche:
Relatie -> Niche <- Branche.

Ik zou je willen adviseren om naar het Engelse forum over te stappen daar hebben ze veel meer kennis van Base.