Film zonder geluid in Impress

Bespreek het presentatieprogramma

Film zonder geluid in Impress

Berichtdoor Henriet » wo nov 04, 2015 9:29 pm

Ik heb in een presentatie in Impress een mp4-film ingevoegd. Hij doet het, maar er is geen geluid. Ik kan de knop 'geluid dempen' niet uitzetten. Wat is er aan de hand?
OpenOffice 4.1.2 met Windows 10
Henriet
 
Berichten: 6
Geregistreerd: wo nov 04, 2015 9:25 pm

Re: Film zonder geluid in Impress

Berichtdoor RPG » wo nov 04, 2015 9:33 pm

Hallo

Waarschijnlijk is er geen decoder voor dat film fragment of er is zelfs geen media player aanwezig.

Kun je het film fragment wel normaal afspelen?

Romke
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4002
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Film zonder geluid in Impress

Berichtdoor Henriet » wo nov 04, 2015 9:35 pm

Ja, alles gaat goed, alleen geen geluid. In de mediaplayer in de balk onder het scherm staat steeds 'Geluid dempen' aan, en ik krijg het niet uit.
OpenOffice 4.1.2 met Windows 10
Henriet
 
Berichten: 6
Geregistreerd: wo nov 04, 2015 9:25 pm

Re: Film zonder geluid in Impress

Berichtdoor RPG » wo nov 04, 2015 9:39 pm

Hallo

Henriet schreef:Ja, alles gaat goed, alleen geen geluid. In de mediaplayer in de balk onder het scherm staat steeds 'Geluid dempen' aan, en ik krijg het niet uit.
Ik vraag of je het wel normaal buiten Openoffice dus buiten de presentatie goed kunt afspelen?

Romke
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4002
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Film zonder geluid in Impress

Berichtdoor RPG » wo nov 04, 2015 10:04 pm

Hallo

Het lijkt er op dat OpenOffice 4.1.2 het niet goed doet. Een presentatie van een dia doet met libreoffice wel goed en doet het niet met OpenOffice.

LibreOffice is bijna gelijk aan OpenOffice ik zou dat proberen

https://www.libreoffice.org/download/libreoffice-still/
Ik denk dat je beter de still versie kunt downloaden.

Romke
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4002
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Film zonder geluid in Impress

Berichtdoor Henriet » wo nov 04, 2015 11:46 pm

Mijn computer geeft video's normaal weer buiten open office, mét geluid.

Ik zal het eens proberen in LibreOffice. Staat op mijn andere computer. Jullie horen het morgen.
OpenOffice 4.1.2 met Windows 10
Henriet
 
Berichten: 6
Geregistreerd: wo nov 04, 2015 9:25 pm

Re: Film zonder geluid in Impress

Berichtdoor Henriet » do nov 05, 2015 11:42 am

Ik heb het uitgeprobeerd met LibreOffice 4.4.5.2, die op mijn laptop staat. Deze herkent de mp4 niet, zegt dat het niet ondersteund wordt. Welke formaten worden dan wel ondersteund?

Henriët
OpenOffice 4.1.2 met Windows 10
Henriet
 
Berichten: 6
Geregistreerd: wo nov 04, 2015 9:25 pm

Re: Film zonder geluid in Impress

Berichtdoor RPG » do nov 05, 2015 12:02 pm

Hallo

Wat de reden van de problemen zijn weet ik niet. Ik ben ook een gewone gebruiker en heb weinig kennis van alle fouten in welke versie.

Voorzover ik weet gebruikt LibreOffice en ook OpenOffice de standaard mediaplayer voor het afspelen van video. Dat was ook de reden dat ik vroeg of het wel normaal werkte op de computer. Als er meer media-players op de computer zijn dan is het mogelijk dat de standaard media-player het niet kan afspelen en de andere media player het wel kan.

Romke
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4002
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Film zonder geluid in Impress

Berichtdoor Henriet » do nov 05, 2015 12:26 pm

Dat snap ik. Het is ook wel een wat onnavolgbaar probleem. Ik ga nog even kijken of een ander formaat me kan verder helpen. Anders speel ik de video wel buiten de presentatie af.

In ieder geval fijn dat je meedenkt!

Henriët

N.B. Weet je toevallig een betrouwbare, schone videoconverter? Ik had er zonet één met adware helaas.
OpenOffice 4.1.2 met Windows 10
Henriet
 
Berichten: 6
Geregistreerd: wo nov 04, 2015 9:25 pm

Re: Film zonder geluid in Impress

Berichtdoor RPG » do nov 05, 2015 12:31 pm

Hallo

Wat ik bij onduidelijk fouten zelf vaak doe is het gebruiker profiel vernieuwen. Je moet eerst even kijken onder opties paden waar precies het profiel zit. Het zit steeds dieper in het systeem.

Gebruikers of users profiel
Probeer eens het user profiel te vernieuwen. Het is soms een oplossing voor allerlei problemen. Lees wel goed de aanwijzingen delete niet het userprofiel maar geeft het een andere naam nadat je OpenOffice hebt afgesloten incluis de snelstarter die rechts onder op de toolbar staat.

Romke
LibreOffice 6.2.5.2 op openSUSE Leap 15.1
RPG
 
Berichten: 4002
Geregistreerd: wo apr 15, 2009 1:01 am
Woonplaats: Apeldoorn, Nederland

Re: Film zonder geluid in Impress

Berichtdoor Henriet » do nov 05, 2015 12:49 pm

Oké, dank je voor de tip. Ik ga er naar kijken. Wist niet dat er zoiets bestond in OpenOffice.

Henriët
OpenOffice 4.1.2 met Windows 10
Henriet
 
Berichten: 6
Geregistreerd: wo nov 04, 2015 9:25 pm


Keer terug naar Impress

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast