Az LO 6.2 változat WinXP-re nem tölthető le.
Úgy látszik, át kellene térnem a Win 10-re. A laptopomon Linux van. Komoly gondban vagyok amiatt, hogy az asztali gépen is Linux legyen-e.
Ha nem terhel nagyon, kérdeznék még valamit. Mostanában tapasztaltam a LO-ban azt, hogy ha Draw fájlt nyitok meg és azon csak rajzokat és némi szöveget helyezek el, akkor a - rajzként történő elmentés és kilépés után - csak Impress fájlként képes megnyitni. Már az elmentés is OpenDocument-bemutató kiterjesztéssel történik. Jelenleg, nincs is OpenDocument-rajz fájlom, pedig ilyeneket is készítek.
be-or írta:Szervusztok!
(Ha hibázok, elnézést kérek, ez az első kérdésem itt.)
LibreOffice-t használok már nagyon rég óta. Windows XP alatt, és a LibreOffice 5.4 verziót, magyar nyelven.
Az Impress is gyakorta előkerül. Jelenleg olyan problémát nem tudok megoldani, amelyet - nem egyedül - igen körbe jártunk. Ez a következő:
1. Hangfájl hozzárendelése a Diaátmenethez. Többszöri próbálkozás után is eltűnik a kiválasztott hangfájl, nem kerül mentésre.
Eljárás: Impress fájl megnyitása szerkesztő módban
Az aktuális diánál az Oldalsávban az Átmenet módosítása területen
A Hang mezőre kattintás
A legördülő listából a hangfájl kiválasztása (beírja a Hang mezőbe)
Mentés
Lejátszás (működik)
Kilépés
Jelenség: Impress fájl megnyitása
F5 billentyű (lejátszás)
A dia átmenetnél - és egyáltalán - nem szólaltatja meg a hangfájlt
Eltűnt a Hang mezőből a korábban kiválasztott hangfájl (üres)
Van-e erre problémára valamilyen megoldás?
2. Hogyan lehet hangfájlokat törölni a Hang mező listájából.
Jelenség: A mező listájában megjelenik az oda újonnan kiválasztott hangfájl.
Ha több mappából, véletlenül, azonos nevű hangfájlok kerülnek be a listába, akkor onnan azokat nem tudom törölni.
Nem találtuk meg a "gyári" illetve az újonnan felvett hangfájlok tárolási helyét.
Segítségetek előre is köszönöm.
Péter
Azt továbbra sem értem, hogy az uninstall után, hogyan maradtak benn, a "gyári" hangok mellett, az általam beszerkesztett hangok. (Az LO Hang mezőjében mód van ilyesmire.)
(Már csak azt kéne megtudnom, hogy miként lehet a [Megoldva] szöveget az első hozzászólás címébe becsempészni?)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég